İyisiyle, kötüsüyle çok hareketli bir yılı daha geride bırakırken, her yıl olduğu gibi geçtiğimiz yılın son günü Samandağ’ da yoğun ve hareketli bir gün yaşandı.          
Özellikle ilçemiz Çarşı Merkezi ve Abdullah Cömert Alanı akşam kutlanacak yılbaşı için son hazırlıklarını yapan insanlarla doldu taştı.
2022’ de yaşanan tüm olumsuzlukları unutmak ve yeni yılı evinde güzel bir şekilde karşılamak isteyen vatandaşların kuruyemişçilerden, pastanelerden, manavlardan, kasap ve tavukçulardan alışveriş yaptığı gözlemlendi. Ayrıca, Abdullah Cömert alanında ekonomik krize rağmen bir umut “şeytanın bacağını kırmak” isteyen vatandaşların piyango bileti aldıklarına şahit olduk.
Yeni yıl için sevdiklerine ve yakınlarına hediye alanlar da azımsanmayacak kadar çoktu.
Yılın son gününde, eğlence yerleri, cafe ve restaurantların yılbaşı için hazırladıkları özel programlar için son hazırlıklarını tamamladıkları ifade edildi.
Yılbaşını karşılamak için akşamın ilk saatlerinden itibaren çocuk ve gençlerle başlayan eğlenceler gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti.
İlçemizde özellikle Deniz kıyısında bulunan birçok cafe, restaurant ve oteller hazırladıkları özel programlarıyla müşterilerine yeni yılı coşkuyla karşılamaları için hizmet verdi.
Gecenin ilerleyen saatlerine kadar süren kutlamalar daha sonra yerini sessizliğe bıraktı.
1 Ocak sabahı bir gün öncesinin kalabalıklarını ve yoğunluğunu gördüğümüz çarşı merkezi bomboştu, birkaç iş yeri dışında bütün mekanlar kapalıydı.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim