Gazetemizde daha önceleri de birçok defa sokak hayvanları konusuna değinmiştik ve demiştik ki onları koruma altına alın ki insanlar da korunsun.                         
Sokak hayvanları için bakımevi kurmak ve rehabilitasyonunu gerçekleştirmek Büyükşehir belediyesinin yetkisindeyken Temmuz 2021 yılında yürürlüğe giren yasayla nüfusu 75 binden fazla olan belediyeler 31.12.2022 tarihine kadar hayvan bakımevi kurmakla ve sokak köpeklerini toplamakla yükümlü kılındı. 
Yani yasa yürürlüğe girdiği tarihten itibaren (13.07.2021) Samandağ Belediyesi kesinleşmiş en son bütçe gelirlerinin binde beşi oranında kaynak ayırmak ve ayırdığı bu ödeneği başka bir amaç için kullanmamak koşuluyla hayvan bakımevi kurmak zorunda.
Sokaklarda yaşayan canlıların besine ulaşması havaların soğumasıyla birlikte daha da zorlaştı. 
İlçemiz çarşı merkezinde gönüllülük temelinde bir kısım esnaf, veteriner, eczacı ve bazı bireyler sayesinde belirli noktalara bırakılan yemeklerle karnını doyuran hayvanlar daha uysal davranışlar sergilerken, besin bulamayanlar daha da hırçın oluyor. Üstüne üstlük köpek saldırılarından haklı olarak korkan insanların tavrı onları daha da saldırganlaştırıyor.
Bu durum merkez dışındaki mahallelerde ise daha da vakim. Birçok sokak hayvanı adeta çetleşmiş gibi guruplar halinde geziyor ve insanlara, araçlara saldırıyor. Çoğunun küpesi yok bundan anlıyoruz ki kısırlaştırılması ve aşıları da yok. Ve her geçen gün de sayıları hızla artmaya devam ediyor. Bu da aynı sokakları paylaşmak zorunda olduğumuz hayvanlarla insanları karşı karşıya getiriyor. Ve kimiz zaman gece veya gündüz fark etmeksizin bu durum insanları tehlikeye sokuyor.
Hal böyleyken bu güne kadar Samandağ Belediyesi tarafından konuyla ilgili elle tutulur, gözle görülür bir adım görülmedi.
Yarın bir gün geçtiğimiz haftalarda Antakya’ da rastlandığı gibi insanların kuduz riskiyle karşı karşıya kalması durumunda veya sokak hayvanlarının bir insanın yaralanmasına, ölmesine sebep olduğunda görevlerini yerine getirmeyen Sayın yetkililer olarak açıklama yapmakla ve ne kadar üzüldüğünüzü söylemekle mi yetinmeyi mi planlıyorsunuz?
Yoksa Samandağ Belediyesi  gerçek anlamda hayvan dostu bir belediye olarak;  sivil toplum kuruluşları ve hayvan koruma gönüllülerinin talepleri doğrultusunda, hayvanları mağdur etmeyecek ve onların yaşam haklarını ihlal etmeyecek bir şekilde hayvan bakımevi ve rehabilitasyon merkezini bir an önce açmayı mı planlıyorsunuz?
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim