Samandağ Belediye Meclis Üyesi Sinem Kayıkçı ve Yeni Mahalle Muhtarı Behcet Deniz’in katkılarıyla düzenlenen “Çocuk İstismarının Önlenmesi ve Beden Güvenliği” paneli yoğun katılımla gerçekleştirildi.
Panel, Sosyal Sorumluluk çalışmalarıyla tanıdığımız Eğitimci Meclis Üyesi Sinem Kayıkçı’nın meclis üyelerine ödenen huzur hakkıyla Yeni Mahallesinde kurduğu gönüllü kütüphane önündeki alanda düzenlendi.
Kayıkçı’nın moderatörlüğünü yaptığı, Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCİM) Bilim Kurulu Başkanı ve Kıbrıs İlim Üniversitesi Öğretim Görevlisi Sergen Irmak ve Çocuk Gelişim Uzmanı ve Mardin Önleme Ofisi Sorumlusu Ceylan Candan’ın konuşmacı olarak katıldığı panele; Yeni Mahalle Muhtarı Behcet Deniz, Ak Parti İlçe Başkanı Semir Özdemir, DSP ilçe Başkanı Haydar Süslü, Eğitim Sen Samandağ Şube Başkanı Cüneyt Kayıkçı, Belediye Meclis Üyeleri Akın Paşa, Yüksel Şahutoğulları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Panelde, istismar nedir, çocuk istismarı ve türleri nelerdir, çocuklarla doğru ve etkili iletişimin önemi, beden güvenliğinin sağlanmasında ebeveynlerin yapması gerekenler gibi birçok konu üzerine bilgiler verildi.
Panelin ardından açıklama yapan Meclis üyesi, Eğitimci Kayıkçı "Çocuk istismarına yönelik eğitim toplantısı düzenledik.
Mahallemizde yetişmiş ve Kıbrıs İlım Üniversitesi Ögretim Görevlisi , aynı zamanda UCİM Bilim Kurulu Başkanı Olan Sergen Irmak ,
Çocuk Gelişim Uzmanı ve Mardin Önleme Ofisi Sorumlusu Ceylan CANDAN , canımız çocuklarımızın yaşam kalitesini yükseltecek önemli bir eğitim toplantısında bizleri bilgilendirdiler. UCİM bir kahramanlık öyküsüdür. Çocukların kırılan kanatlarının iyileşme merkezidir.
Katılımcı hocalarımıza, Yeni Mahalle Muhtarımız Behçet Deniz'e, Toplantımıza katılan mahallemin çok değerli sakinlerine, gözyaşlarıyla çocukların mücadelesine nefes olan annelere, 
Mahallemin güzel çocuklarına, eğitimci arkadaşlarıma, Cihaz desteğinden dolayı Samandağ Eğitimsen 'e, katılım gösteren ilçe başkanlarımıza, meclis üyelerimize,
Sandalye temininde destek olan, Zabıta müdürlüğü Önder Şimşek 'e Belediye çalışanlarına, Yılmaz Doğan 'a, Liman ziyaretine, güvenlikteki arkadaşlara, Kaymakamlığa izin sürecinde bize destek olan Muhtarımız Behçet Deniz'e özellikle teşekkürlerimizi sunuyorum.” ifadelerine yer verdi.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim