İlçemizin en önemli sorunlarından ve bir türlü çözülmediği için halkın gündeminden düşmeyen su sorunu geçtiğimiz Cuma günü Samandağ Hatsu önünde yapılan eylemle protesto edildi.
Daha önce Eğitim Sen Samandağ Şubesi tarafından dile getirilen ve sorunun bir an önce  çözülmesi yönünde yapılan eylemlerin ardından, şimdi de Halk Meclisleri tarafından gerçekleştirilen eylemde yaşanan sorunun çözülmesi istendi, yetkililere “Laf değil, su istiyoruz” diye seslenildi.
Halk Meclisleri tarafından Samandağ’ın farklı mahallelerinde yapılan toplantıların ardından Hatsu önünde gerçekleştirilen eylemde; HatSu protesto edilerek; su kaynakları yönünden zengin olan Samandağ’ da ve 21. yüzyılda insanların evlerinde su olmaması, yenilenen ve su akmayan borular, yeni boru döşendiği gerekçesiyle altüst olmuş ve hala onarılmamış yollar, depolara su aktarabilmek için çalıştırılan dinamoların elektrik faturasına yükü ve su geçmeyen boruların bağlı olduğu sayaçlara gelen yüksek faturalar dile getirildi.
EğitimSen Samandağ Şubesi, HDP İlçe Örgütü, SYKP İlçe Örgütü, Kaldıraç Hareketi ve Partizan tarafından destek verilen eyleme, çok sayıda vatandaş katılırken Halk Meclisleri adına Hasan Özgün, çeşitli mahallelerden Kerime Kazan, Müyesser Gezgin, Nimet Gezgin, Eşref Düzel, Sabahattin Yasemin tepkilerini dile getirdi.
Eylemde Çiğdede Mahallesi Muhtarı Nevzet Çınar, Samandağ Seracılık Kooperatifi Başkanı Hikmet Oruç birer konuşma yaptı.
Eylemde sık sık, Arapça “Laf Değil, Su İstiyoruz” sloganı atıldı.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim