İlçemiz Atatürk Mahallesi Nazım Hikmet Ran Caddesi üzerinde tapusu kendi adına kayıtlı parselde ikamet eden Nevel Kimyonok Şahin, bitişiğinde yapılan inşaattan dolayı mağduriyet yaşadığını belirterek yetkililerden çözüm istedi.
  Nevel Kimyonok Şahin, evinin bitişiğinde bulunan ve nakıs parsel olduğunu belirttiği yerde üst kat yapıldığını bunun hem usullere, hem de yasaya aykırı olduğunu belirtti.
Şahin, yapılan inşaat dolayısıyla evinin mahremiyetinin de olumsuz etkilendiğini belirterek “ Ben hasta ve yatalak annemle kaldığım evin bitişiğine projesi ve ruhsatı olmayan bir şekilde ikinci bir kat çıkılıyor. Evimiz ışık açmadan kullanılabilecek bir yer değil ve havasız.
Bu hazırlanan kat hasta annemin tek hava alabileceği mekan olan evimizin önünü kapattığı gibi, havamızı da kesecek. Bu boş alanı, özellikle havanın güzel olduğu zamanlarda biz evimizin balkonu, bir odası gibi kullanıyoruz. Yapılan inşaatın ileride cafe olarak hizmete açılacağı bilgisini aldığım, bu yerin bir bölümünde insanlar oturacak, benim mahremiyetim kalmayacak, bunun için ekstradan duvar ve buna benzer bir şey konursa tek hava aldığımız alan havasız kalacak.
Ben bunu öğrendiğimden beri hem belediye birimlerine, hem savcılığa, hem de CİMER’e başvuru yaptım. İlk başvurumu Samandağ Belediyesi Yapı Kontrol müdürlüğüne, ardından birkaç gün sonra İmar Müdürlüğüne ve CİMER’e başvurumu yaptım. Savcılığa suç duyurusunda bulunarak ifade verdim. Aradan bir ay gibi bir süre geçmesine rağmen herhangi bir gelişme olmadığı gibi inşaat hızla devam ediyordu.
Bunun üzerine yeniden Samandağ Belediyesine başvurumu yaptım. Bu yapılan inşaat hukuksuzdur, usullere aykırıdır. Konunun muhataplarının bir an önce bu sorunumla ilgilenmelerini ve yetkililerin mağduriyetimi çözmesini istiyorum.” dedi.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim