Demokrasi ve Atılım Partisi(DEVA) Genel Başkan Yardımcısı ve Genel Sekreteri Medeni Yılmaz ve beraberindeki heyet temaslarda bulunmak üzere Samandağ’a geldi. 
 Samandağ ziyareti sırasında Yılmaz’a, DEVA partisi kurucular kurulu üyeleri Tunahan Elmas, Hatice Dudu Özkan, Hatay İl Başkanı Sabit Coşkun ve İl Yönetimi eşlik etti.
İlk olarak DEVA Partisi Samandağ İlçe Başkanlığı’nı ziyaret etti.
Yılmaz ve beraberindekileri DEVA Partisi Samandağ İlçe Başkanı Faruk Kala ve İlçe yönetimi karşıladı. İlçe Binasında partililerle bir araya gelen Yılmaz ve beraberindekiler tanışmanın ardından ülke gündemi, Hatay ve Samandağ’ da ki çalışmalarla ilgili sohbet etti. DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Medeni Yılmaz "Malumunuz ülkemizin içinde bulunduğu olumsuz şartlar 1,5 yıl önce bizleri Ali Babacan önderliğinde yeni bir siyasi parti kurmaya mecbur kıldı. Partimiz Mart ayının başlarında kuruldu. Kuruluşuyla beraber salgın sürecini yaşadık. Partimiz örgütlenme çalışmalarını ve yüz yüze görüşme imkanlarının çok sıkıntılı olduğu dönemde yapmaya çalıştık. Bu şartlara rağmen ülkemizde siyasi partiler kanununun şartlarını yerine getirerek Aralık ayında büyük kongremizi yaptık. Ülke genelinde vatandaşlarımızla bir araya gelerek partimizi anlatmaya çalışıyoruz. Biz şikayet eden bir parti değiliz, biz bu olumsuzlukları görerek bu olumsuzlukları nasıl gideririz diye çalışıyoruz. Bunlarla ilgili çözümlerimizi ve eylem planlarımızı anlatıyoruz.
Bizim 20'den fazla alanda eylem planımız hazırlanıyor. Her ay 1 eylem planımızı halkımızla paylaşacağız. Eylem planımızın özeti şudur; 90 günlük, 360 günlük eylem planlarımızı açıklıyoruz. Bunu da açıklarken kaynaklarımızı da açıklıyoruz. İlkini Adana'da tarım eylem planımızı açıkladık. Ardından afet eylem planı, sosyal politikalar ve demokratik parlamenter sisteme yeniden geçişle ilgili eylem planımızı açıkladık. Önümüzdeki günlerde doğa hakları ve çevre ile ilgili eylem planımızı açıklayacağız. Sağlık, ekonomi gibi 20'nin üzerinde eylem planımızı halkımıza açıklayacağız. Biz şu anda her ay 81 ilimizi ziyaret ediyoruz. 25 ekibimizle her ay mutlaka bir ile gidiyoruz. STK'lar, kanaat önderleri ve esnafları ziyaret ediyoruz. Hem toplumun nabzını ölçmek, hem de kendimizi ifade etmek amacıyla bugün de Samandağ’dayız." dedi.  Konuşmaların ardından heyet, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
DEVA Partisi Samandağ İlçe Başkanlığı ziyaretinin ardından Yılmaz ve beraberindekiler, İlçe Başkanı Faruk Kala ile birlikte esnafları ziyaret etti. 
İlçemizde bulunan Uyar Paketleme Tarım Ürünleri ve Dolum Tesisini ziyaret eden DEVA Partisi heyeti burada Uyar Paketleme sahibi Cemil Uyar ile bir süre görüşerek çalışmalar hakkında bilgi aldılar. Yılmaz, burada yaptığı açıklamada; gübre, tohum, ilaç, mazot, yem başta olmak üzere girdilerdeki artışları dengeleyecek ve çiftçilerimizi koruyacak özel bir destek programı acilen oluşturulması gerektiğini ifade etti.

Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim