İlçemiz basın emekçilerinden Erdal Yılmazçelik, Yüksel Acun Anadolu Lisesinde okuyan 11. sınıf öğrencisi oğlu Heval Alieren Yılmazçelik’ e okul öğretmeni M.N. tarafından fiziksel şiddet, hakaret ve psikolojik baskı uyguladığını belirterek konuyu savcılığa taşıdı.
Yılmazçelik, sorunla ilgili görüşmek ve uzlaşı noktasında çözüm bulmak için defalarca öğretmenle iletişim kurmaya çalıştıklarının altını çizdi. 
Yılmazçelik, savcılığa yaptığı suç duyurusunun ardından açıklamasında “Samandağ halkının yakından tanıdığı biriyim. Basın emekçisiyim. Hem halka hem de tarihe karşı sorumlulukları olan bir mesleği icra ediyorum. Yıllardır birçok haberin altında imzam vardır. Yaptığım haberlerden rahatsız olan kesimler elbette oldu ancak şükür ki bugüne dek dost- düşman hiçbir kesim haberlerimden herhangi biri için “yalan” ifadesini kullanmadı. Çünkü hazırladığım her haber metni gücünü yalnızca “somut hakikatlerden” aldı. Yıllarca Samandağ halkının kalemini kuşanarak, halkı etkileyen her olayı “hakikat” ışığında haberleştirip tarihe not düştüm. İşçi, emekçi, memur, emekli, öğrenci, işsiz…vb. halkın bütün kesimlerinin yaşadığı her sorunda onlarla birlikteydim ve her sorunu haberleştirip çalıştığım gazetelere taşıdım. Kalemimi hiçbir çıkar çevresi için satılığa çıkarmadan Samandağ halkına; halktan yana, bağımsız, güvenilir, doğru haberleri ulaştırmak için her gün Samandağ’ın bütün sokaklarını arşınlamaya devam ediyorum. Bugün uzun bir zaman sonra belki de ilk defa ailemle ilgili bir habere konu oluyorum. 
 Zor bir çocukluk geçirmiş ve çok zor şartlar altında yetişmiş bir emekçi olarak, 3 çocuk okutuyorum ve çocuklarımdan biri üniversiteye hazırlanıyor.  Kendisi bir eğitimci olan eşimle birlikte elimizden geldiğince çocuklarımızın eğitim hayatıyla yakından ilgileniyor; yaşadıkları bütün sorunlara, sorunlarının tüm taraflarını bir araya getirerek çözüm iradesi geliştirmeye çalışıyoruz. Ancak 2 hafta önce, oğlumun okuduğu okulda yaşanan bir hadisede, ne yazık ki bunu başaramadık ve çözüm iradesi geliştirme çabalarımız M.N. adlı öğretmen(!) yüzünden sonuçsuz kaldı.
 2 hafta önce Samandağ Yüksel Acun Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrencisi olan oğlum Heval Yılmazçelik’ in, bütün arkadaşlarının gözü önünde, okulda dersine dahi girmeyen bir öğretmenle (M.N.) yaşadığı sorunu, daha doğru bir ifadeyle “M.N. adlı öğretmenin (!) oğlumla yaşadığı bir sorunu”, diğer bütün velilere de uyarı olması mahiyetiyle ve benzer şeylerin bir daha yaşanmaması adına kamuoyuyla paylaşmaya karar verdim. Oğlumun maruz kaldığı haksızlık bir yana, arkadaşlarının ve öğretmenlerinin gözü önünde psikolojik ve fiziksel şiddete maruz kalması, bu olayı toplumsal kamuoyuyla paylaşmak istememde etkili oldu.
Bütün uzlaşma çabalarımıza karşın, öğretmenlik kisvesi altında mesleğinin bütün erdem ve etik değerlerine yabancılaşmış ve değil eğitimcilikten insanlıktan dahi tam olarak nasiplenmemiş malum zatın- M.N.’ ın oğluma ve aileme yönelik ağza alınmayacak küfür, hakaret ve ithamlarına maruz kaldığımızdan, son çare olarak hukuki yollara da başvurmak zorunda kaldığımızı da hatırlatayım.
Sonda söylemem gerekeni başta söyleyerek bir yanlış anlaşılmanın da önüne geçmiş olayım. Öğretmenlik mesleğini, mesleğinin bütün değer yargıları ve insanlık onurunun etik ve erdemleriyle bir araya getirmeyi başararak, eğitim sistemindeki bütün zorluk ve köhnemişliğe karşın, sorgulayan beyinler yaratmayı ve öğrencilere “öğrenmeyi öğretmeyi” ilke edinen; bunun yanında öğretmenliği, not silahının verdiği itaat ve otorite gücünü psikolojik ve fiziksel şiddete dönüştürmeyen ve eğitim sisteminin bu gerici felsefesini kabul etmeyen her bir eğitim emekçisini tenzih ederek bilginize sunduğumu bilmenizi istiyorum. Birçok uzlaşı yollarına başvurmamıza rağmen, bu şahsiyet arayan ve soran herkesi “istediğiniz yerlere gidin şikayet edin” gibi cümlelerle tersleyerek konuşmaktan kaçınmıştır.
Bunlar, çocuklarımıza hiçbir katkı sunamaz birer tüccarlar.” İfadelerine yer verdi.
Yılmazçelik, 26 Mayıs Perşembe günü yaşanan olayla ilgili oğlunun başından geçenleri suç duyurusunda detaylı bir şekilde aktardı.
Bir eğitimci tarafından yapıldığı ifade edilen şiddet ve nobran söylemler içeren olayı buradan aktarmayı doğru bulmuyoruz.
Savcılığa taşınan olayın gelişimi özetle şu şekilde; sınavın geç başlaması üzerine sınav sonunda öğretmenden öğrencilerin ek süre istemeleri üzerine, öğretmenin ek süre vermemesi. Öğrencinin hakkı olduğunu belirterek ısrarcı davranması üzerine, öğretmen tarafından öğrencisine hakaret ve şiddete uyguladığı yer alıyor.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim