Samandağ Yeni Devlet Hastanesi’nin durumu ile ilgili yaklaşık iki ay önce Ak Parti Hatay Milletvekili ve TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, videolu paylaşımında hastanenin bittiğini fakat HBB tarafından yolunun yapılmadığını ve bu yüzden hizmete açamadıklarını söylemişti.
Hatay Milletvekili Yayman’ın bu iddiasına HBB Samandağ Koordinatörü Mehmet Ali Kamacı’dan cevap gecikmemiş ve Hatay Halkının yanıltılmak istendiğini belirterek,                           
 Milletvekili Yayman’a seslenerek “Hangi mevki ve makamda olursanız olun sizin halkınıza yanlış bilgi verme hakkınız yoktur.” demiş ve yolun bağlantısının Karayollarına ait olduğunu, devletin kamulaştırma yapması gerektiğini söylemişti.
Geçtiğimiz günlerde Samandağ Koordinatörü Mehmet Ali Kamacı, HBB tarafından Hastane yolunda yol genişletme çalışmalarının başladığını duyurdu. 
Biz de HBB Samandağ Koordinatörü Kamacı’ ya, “Daha önce yapımına başlamadığınız Samandağ Yeni Devlet Hastanesi yolu ile ilgili ne değişti de şimdi yapıyorsunuz?” sorusunu yönelttik. 
Kamacı, sorumuza verdiği cevabında “Hatay Büyükşehir Belediyesi olarak Samandağ'da yol yenileme, asfaltlama ve diğer işlerle ilgili yaptığımız çalışmalar devam ediyor.  Ana caddeler ve HBB’nin sorumluluğunda olan yolları asfaltlarken Devlet Hastanesi yolunu da yapacaktık. 
Uzun yıllardır iktidarda olan hükümetin zaten nadir olarak hizmet yaptığı Samandağ’ da yapmış olduğu hizmetlerden biri olan bu güzel hastane yoğunluklu bir şekilde kullanılacak olmasından dolayı bütünlüklü bir yolu olsun istedik. Hastanenin çevre yolu ile bağlantısını sağlayacak olan girişi olarak tabir ettiğimiz bölümünün bulvar ve bağlantı yolunun yapılması gerekiyordu. Genişliği 50-60 metre civarında olan bir bulvardan bahsediyoruz. Ve bulvarın yapılacağı bu bölümde 11-12 ev yolun içerisinde kalıyor. Ve burada devletin kamulaştırma yapması gerekiyor.
Biz ondan sonraki 340 metrelik sağlı sollu 22 metre genişliğinde olan yolu Karayollarının yapacağı çalışmaya paralel olarak yapacaktık.
Ak Parti Milletvekili Sayın Hüseyin Yayman ve şürekası algı operasyonu ile bize yıkmak istedikleri hastane yolu sorununu biz Karayolları ile yaptığımız yazışmalarla net olarak ortaya koyabiliriz.
Ayrıca kamuoyunda yaratılan bu algı operasyonuna karşılık madem siz böyle diyorsunuz diyerek biz de yolun kendi alanımız olan bölümünde yol genişletme çalışması başlattık.
“Dün neden yapmadınız? Şu an ne değişti de yapıyorsunuz?” sorunuzun aslında cevabı bu.
Kendi uhdemizde olan bölgenin genişletme çalışmasını yapıyoruz. HBB olarak karayollarının kamulaştırma yaparak bulvar ve bağlantı yolu çalışmasını tamamlaması gereken yol ağzına kadar çalışmayı tamamlayacağız. Ve ne çıkacak ortaya girişi daracık ambulansların dahi zorlanarak geçeceği ve sonrasında genişleyen bir yol.
Ve Ak Parti Milletvekili Sayın Hüseyin Yayman’ın, bile isteye verdiği yanlış bilgilerle halkı yanıltmaya çalışması görsel olarak da ortaya çıkmış olacak. “dedi.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim