Samandağ’da Mart ayı yağmurlu başladı, yağan yağmurla birlikte bozuk yollar yine gündemdeki yerini aldı. 
Kimi yerde alt yapı dolayısıyla kazınmış, kimi yerde bakımsızlıktan, kimi yerde ise miadını doldurduğu için yıpranmış yollarda yolculuk yapmak ve ya araç kullanmak zorunda olan vatandaş işkence çekmeye devam ediyor.                 
Çukurlu yollar, özellikle toplu taşıma araçlarında seyahat eden vatandaşlar ve o yolda gün boyu direksiyon sallamak zorunda olan şoför esnafı için daha da büyük işkence haline geliyor.
Artan yakıt fiyatlarıyla belini doğrultamayan şoför esnafı, bir de delik deşik çukur içindeki yollarda hasar gören aracına bakım masrafı da eklenince işin içinden çıkamaz hale geldi.
Bozuk yollar yüzünden vatandaşın lügatına da giren ve artık günlük olarak kullandığı “uhde” kelimesini de konuşmalarda duyar olduk.
Vatandaşlar bir yandan söylenirken bir yandan da “Bu Yol Kimin Uhdesinde?” diye soruyor. 
Vatandaşı isyan noktasına getiren bozuk yollarını yapımıyla ilgili yetkililerden ardı ardına açıklamalar geliyor.
Son olarak yamanmaya başlanan ve yağış dolayısıyla ara verilen Deniz yoluyla ilgili açıklama HBB Samandağ Koordinatörü Mehmet Ali Kamacı’ dan gelmişti.
Kamacı, açıklamasında Mehmet Aslan Caddesi ile ilgili “Hatsu çalışmaları ardından tekrar yol tahribatı yaşanmaması için TEDAŞ’ın Mehmet Aslan Caddesi başlangıcından Hızır Türbesine kadar olan bölümünde yüksek gerilim hatları ve aydınlatma şebekesinin yeraltına alınması ve çevrede bulunan trafoların yenilenmesi çalışmalarının ardından beton asfalt çalışmaları gerçekleştirilecektir.” demişti.
TEDAŞ yetkilileri ile yaptığımız görüşmede bu yolla ilgili projenin hazır olduğunu ve çalışmanın bu yıl içerisinde yapılmasının planlandığı bilgisini aldık.
Yani TEDAŞ’ın yapacağı çalışma ne zaman başlayacak, ne kadar sürede biter belli değil. Maalesef ki; sırf çukurlar kapansın diye razı geldiğimiz yollar yamansa da (çok da sağlıklı bir yöntem olmayan yamayarak onarma) çalışmalar için tekrar kazılacak. Korkarım ki çukurdan kurtulmak için yamaya da razı gelmek zorunda kalacağız.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim