Bu yıl 100. yıldönümü kutlanan 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla ilçemiz Hükümet Konağı bahçesi Atatürk Anıtı önünde çelenk sunum töreni düzenlendi.
Tüm yurtta olduğu gibi Samandağ’ da da coşku ve gururla kutlanan Zafer Bayramı çelenk sunum törenine; İlçe Kaymakamı Murat Kütük, Samandağ Belediye Başkan Vekili Ayhan Boğday, Samandağ Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Onurkan Gülderen, İlçe Emniyet Müdürü Asuman Karacık, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdem Yaşar, İlçe Sağlık Müdürü Şafak Miçooğulları, Ak parti İlçe Başkanı Semir Özdemir, CHP İlçe Başkanı Turgay Abacı, MHP İlçe Başkanı Hikmet Külahlı, Muhtarlar Derneği Başkanı Mahir Cabburoğlu ve Mahalle Muhtarları, ADD Samandağ Şube Başkanı ve Meclis Üyesi Atiye Sönmez Erdoğdu, Samandağ Esnaf Odası Başkanı Refik Gümüşoğlu, Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Nadir Açıkgöz, Muharip Gaziler Derneği Samandağ Temsilcisi Akıl Paşa ve gaziler, Askeri Erkan, Daire Müdürleri, şehit ve gazi yakınları, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Tören, Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin Atatürk Anıtına sunulmasıyla başladı. Ardından Saygı duruşu ve Karaçay Bedii Sabuncu Anadolu Lisesi Müzik Öğretmeni Serkan Duman yönetiminde İstiklal Marşı okundu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Ast Subay Kıdemli Üst çavuş Şener Aytuğ yaptı. Aytuğ, konuşmasında “Sayın Kaymakamım, Sayın Başsavcım, Sayın Belediye Başkanım, Sayın Komutanım, silah arkadaşlarım, vatan uğrunda gözünü kırmadan çarpışarak Gazi olmuş büyüklerim ve saygı değer Samandağ halkı.
Dirilişin, Büyük Zaferin, halkın yokluklar içindeki azmi, kararlığı ve askeri büyük deha Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün sayesinde, dünyaya kafa tutmuş, özgürlüğünü tırnaklarıyla, kanıyla, canıyla söke söke almış bir milletin zaferi ile tarihe adını altın harflerle kazıdığı 30 Ağustos Büyük Taarruz Zaferinin, 100. yıldönümü ve bu asil milletin kahraman ordusu Türk Silahlı Kuvvetlerinin günü hepimize kutlu olsun.
Medeniyet savaşı vermeye devam ettiğimiz bugünlerde, asker millet olarak, korumayı borç bildiğimiz vatan uğruna, milletimizin her ferdinin, her fırsatta aynı inanç ve azimle; vatan, bayrak ve istiklal uğrunda can vermeye hazır olduğunu, bir kez daha tüm dünyaya duyurmak istediğimizi paylaşmak istiyorum.
26 Ağustos şafağıyla başlayan, 30 Ağustos'la taçlanan, 5 gün diye söylediğimiz bu kısa süre içerisinde, dünya tarafından parçalanmaya, yok olmaya mahkum edilen bir milletin ordusuyla omuz omuza imkansızları yendiği, nice isimsiz kahramanın kanlarıyla suladığı aziz vatan toprağında, bağımsızlık sembolümüz, Şanlı ay yıldızlı bayrağımızı dalgalandırmak için zihniyle, bedeniyle, kanıyla, canıyla, bu yola baş koyup, bağımsızlık ve istiklal uğrunda can veren şehitlerimizi, dehasıyla dünyaya imkansız diye bir şeyin olmadığını gösteren, Başkomutan Gazi Mustafa Atatürk'ümüze, komutanının izinde nefer olup can veren aziz Şehitlerimize, kan verip gazi olan tüm milletimize şükranlarımızı sunarım.” ifadelerine yer verdi.
Çelenk sunum töreni öğrenciler tarafından şiirlerin okunmasıyla sona erdi. Törenin ardından Kaymakamlık Makamında İlçe Kaymakamı Murat Kütük tebrikleri kabul etti.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim