30 Ağustos Zafer Bayramının 99. Yıldönümü dolayısıyla Hükümet Konağı bahçesinde bulunan Atatürk Anıtı önünde tören gerçekleştirildi.        
Düzenlenen törene İlçe Kaymakamı Murat Kütük, Belediye Başkanı Refik Eryılmaz Samandağ Cumhuriyet Başsavcı Vekili Uğur Köker, Ak Parti İlçe Başkanı Semir Özdemir, İyi Parti İlçe Başkanı Seyran Ziroğlu, CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Yüksel Berber, Muharip Gaziler Derneği Samandağ Temsilcisi Akıl Paşa, Askeri Erkan,  Oda Başkanları, Sivil Toplum Kuruluş Temsilcileri, Gaziler, şehit ve Gazi Yakınları, Daire müdürleri, okul müdürler ve vatandaşlar katıldı.
İlçe Kaymakamımız Sayın Murat Kütük ve Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunulmasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal marşı ile devam etti.
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Jandarma Asb. Çvş. Ali Civelek yaptı.  Civelek, konuşmasında “99. yıldönümünü ilk günkü gurur ve heyecanından hiçbir şey kaybetmeden aynı duygularla kutladığımız 30 Ağustos Zaferi ile başkomutan Mustafa Kemal'in önderliğinde ki yüce Türk Ulusu işgalci güçlerin işgalci orduların anavatan topraklarından kesin olarak atarak ebedi özgürlük ve bağımsızlığına kavuşmuştur. Her safhası tek tek düşünülerek hazırlanan bu zafer aziz yurduna ve bağımsızlığına kasteden işgal kuvvetleri karşısında Türk ordusunun ortaya koyduğu eşsiz bir eserdir. Anadolu halkı tek bir yumruk olarak dış ve iç odakların ihanetleri karşısında ve yokluklar içerisinde büyük fedakârlıklarla verdiği Kurtuluş Savaşı'nda en son başkomutanlık meydan muharebesini de kazanarak kesin bir zafere ulaşmıştır. 19 Mayıs 1919'da başlatılan Kurtuluş Savaşı ile istilacı düşman ordusuna üst üste darbeler vurulmuş ancak yurdumuz içerisinde ilerleyen düşmanın vatanın bağrından atılabilmesi için kesin sonuçlu bir harekata gelinmiştir “Ya istiklal ya ölüm” parolasıyla başlayan muharebede elde edilen en büyük Zafer Türk'ün bağına dayanan hançerin sökülmesi özgürlük ve haysiyetimizi yok etmek isteyenlerin dize getirilmesi destanıdır. Türk milleti 1071 den bu yana güç ve kudretiyle Anadolu'yu kendisine ebedi vatan yapmıştır Türk'ün Anadolu'dan koparmak asla söz konusu olamaz buna kimsenin de gücü yetmez 30 Ağustos zaferi ile bu ülkeyi bizlere kazandıran başta ebedi komutanımız Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan gazilerimizi minnet ve şükranla anıyoruz ruhları şad olsun.  Eminiz ki Türk halkının azmi ve kararı her türlü zorluğu yenmeye ve Türkiye Cumhuriyeti'ni sonsuza dek yaşatma ya muktedir olacaktır.” İfadelerine yer verdi. Günün anlam önemini belirten konuşmanın ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu.
İlçe Kaymakamı Murat Kütük tarafından Kaymakamlık Makamında tebriklerin kabul edilmesinin ardından program sona erdi.
 

Editör: TE Bilişim