Asgari ücretin artmasıyla birlikte 2022 yılının ilk ayında doğalgaz, elektrik ve ardından akaryakıta gelen zam furyası devam ediyor.
 Özellikle temel gıda ürünlerine gelen zamlar vatandaşları zor durumda bırakıyor.
Hayat pahalılığı her geçen gün artarken, döviz krizi ve salgın dönemi ile birlikte elektrik, doğalgaz ve akaryakıta gelen zamlar, iyiden iyiye kabaran faturalar ile artan gıda fiyatları halkı mağdur etmeye devam ediyor.
Ekonomik krizin etkisi her geçen gün vatandaşı daha da etkiliyor. Akaryakıt ve gıda ürünlerine gün be gün zam geliyor.                                   
 Fiyat etiketleri bazen gün içinde 3-4 kez değişirken, artan fiyatlar yüzünden vatandaşın poşeti her gün daha da az doluyor. Enflasyonun rekor kırmasıyla birlikte dar gelirli vatandaşlar geçinemez noktaya geldi. Vatandaş “Ağzımızın tadı kaçmasın” dese son günlerde ay çiçek yağında yaşanan tedarik ve fiyat krizinden sonra şimdi de şekerde benzer bir sorun yaşanıyor. 
Akaryakıtta yaşanan zamlar, nakliye sektörünü da olumsuz etkiliyor. Bu durumda üretici de, tüketici de mağduriyet yaşıyor. Zamların etkisi ulaşıma da yansıyınca işe gelip gitmek için bile vatandaşın cebinden yüklü miktarda para çıkıyor ve kazancının büyük bölümünü yol parası olarak koyuyor. Araç sahipleri ise gözleri tabelalarda, kulağı gelecek haberde zam takip ediyor. Bir sonraki doluma kadar üç, beş lira kar edebilmek için zam gelmeden mazot ve ya benzin alabilmek için benzin istasyonları önünde uzun kuyruklar oluşturuyor.
Maaşlı çalışanından emeklisine, çiftçisinden esnafına, nakliyecisinden tüccarına herkes artan zamlar karşısında kafası karışık vaziyette umutsuzca bekliyor. Herkes tek ses “geçinemiyoruz” diyor.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim