Hatay Valisi Masatlı TOKİ Çalışmalarını İnceledi Hatay Valisi Masatlı TOKİ Çalışmalarını İnceledi

Hatay/Samandağ'da demokratik kurum temsilcileri ve vatandaşların bir araya gelmesiyle oluşturulan Yeter Söz Vatandaşların İnisiyatifi ilk Halk Kürsüsünü yaptı.
İnisiyatifin kurduğu Halk Kürsüsü ilk açıklamasını Atatürk Mahallesi ile Yeşilada Mahallesi çevre yolu kavşağında yaptı.
Halk Kürsüsü adına yapılan ortak basın açıklamasını TİP HBB Meclis ve Samandağ Belediye Meclisi üyesi Ferit Diker okudu.
Belediye Meclis Üyesi Diker, okuduğu açıklamasında çevre yolundan cadde ve sokaklara, su zammından çevreyi kirletici tesislere kadar yaşanan birçok sorunu dile getirdi.
Yeter Söz Vatandaşların İnisiyatifi olarak halk kürsüsünü ihtiyaç duyan bütün mahalle ve sokaklarda yapmaya devam edeceklerini belirten Diker, açıklamasının tamamında “ Yeter Söz Vatandaşların Halk Kürsüsü; konuşma sırası vatandaşlarda şiarı ile yola çıkıyoruz.                                                                   Temel ve zorunlu hizmetlerin ve yatırımların karşılanmasında yaşanan yetersizlikleri, aksaklıkları yetkili ve sorumlu mevkide görev yapanlara tekrar hatırlatmak amacı ile basın açıklaması yapacağız. Yeter söz vatandaşların inisiyatifi olarak halk kürsüsünü ihtiyaç duyan bütün mahalle ve sokaklarda yapmaya devam edeceğiz.  Vatandaş kendi kürsüsünden sözünüzü söylemekten sakınmayacaktır. Yeter; söz vatandaşın toplantılarının ilkini yapıyoruz. Samandağ çevre yolu, Atatürk Mahallesi ve Yeşilada Mahallesi kavşağındayız.  
Halkımızın sorunlarının çözümü siyasi partiler ve mülki amirlerin keyfiyetine bırakılamaz. Demokrasi, hukuk, adalet seçilmişlerin ve atanmışların keyfine bırakılamaz. Alın terimizden, çocuklarımızın rızkından, çocuklarımızın boğazından kısarak verdiğimiz vergilerimizle verdiğimiz her kuruş vergi hizmet olarak geri dönmelidir. Demokrasi 5 yıldan 5 yıla yapılan seçimlerle olamaz. Bundan dolayı Mahalleler de “Yeter Söz Vatandaşın” kürsüsünü devam ettireceğiz.
ÇEVRE YOLUNUN MAHALLE VE SOKAKLARLA BAĞLANTI YOLLARI, KAVŞAKLAR, TOZ, ÇAMUR, ÇUKUR İÇİNDE, YARISI YÜKSEK VE DİĞER YARISI ALÇAK ÇUKURLAR ŞEKLİNDE KAZALARA AÇIK BIRAKILAMAZ! 
Çevre yolu yapılıyor diye ilçemizin bütün yolarını kazıp bırakıyorlar. Bir yol yapılıyor diye her tarafı harabeye çevirmeye hakkınız yoktur. Çevre yolu bağlantıları tozdan, çamurdan kurtarılmalıdır.  Atatürk Mahallesi ve Yeşilada Mahallesi yol kavşağında sık sık trafik kazaları oluyor. Bu kavşakta acil bir şekilde trafik ışıkları veya üst geçit konulmasını bekliyoruz.  Bu kavşakta ışıklar konmadan kazalar önlenemez. Yeşilada ile Atatürk Mahallesi yol kavşağında 6 yol ağzında yayalar için üst geçit veya alt geçit zorunludur. Yayalar için üst geçit veya alt geçit yapılması geciktirilemez. Ecz. Meryem Karaçaylı okuluna giden öğrencilerimiz bu kavşağı kullanmak zorundadır. Çocuklarımızın trafik canavarına kurban dilmesini istemiyoruz. 
CADDE VE SOKAKLARIMIZ!
Atatürk Mahallesi Akdeniz Caddesi yolunda araçlar hızlı ve tehlikeli seyrediyor.  Atatürk Mahallesi Emir Caddesi yolunda araçlar çok hızlı ve çok tehlikeli seyrediyor.  Yaya kaldırımı yok. Bulunan kaldırımlar bozuk, kaldırımlar dar, kaldırım niyetine var olan kısımlarda otlar ve ağaçlar, dikenler büyümüş.  Taşlar sağa sola dağılmış. Temizlik yapılmıyor. Her taraf toz ve kirlilik içinde. Toz ve gürültü evlerimizin ve dükkanlarımızın içine kadar giriyor. Tozdan ne pencere açabiliyoruz ne balkonda oturabiliyoruz.  Çamaşırlarımız, elbiselerimiz, cildimiz, yiyeceklerimiz, ciğerlerimiz toz deposu haline geldi.  Yollar kaldırımlar toz ve pislik içindedir. Her araç geçtiğinde toza boğuluyoruz.  Ara sokaklarda hız sınırı uygulasın ve denetlensin. Atatürk Mahallesi Emir Sokak ve Akdeniz Caddesinde 7/24 toz soluyoruz. Yetkili ve sorumluların bu sorunu çözmek için acilen gerekli önlemi almalarını talep ediyoruz.
AĞIR TONAJLI ARAÇLARIN VE BETON MİKSERLERİNİN, MOLOZ VE BETON KAMYONLARININ ARA SOKAKLARDAN GEÇİŞLERİ ENGELLENSİN!
Ağır tonajlı araçların güzergahları belirlenmeli ve güzergahları dışında ara yollara girmeleri engellenmelidir. Çocuklarımızın okula gidiş geliş yaptığı yollar ağır tonajlı araçlara kapatılmalıdır. Hız sınırı getirilmeli ve denetlenmelidir.  Öğrencilerin okula gidiş gelişlerde kullandıkları ara yollar, sokaklar ve caddelerde kaldırımlar yapılsın, bozuk olanlar düzenlensin.      
Aynı şekilde Yeşilada Mahallemizin bütün sokak ve bütün cadde yolları ve kaldırımları yapılmalıdır.     YEŞİLADA MAHALLESİ ÇÖP ADA MAHALLESİNE DÖNDÜ!
Samandağ da Yeşilada mahalle olduğundan bu yana on yıllarca hizmet ve yatırımlardan mahrum bırakılmıştır. Yeşilada mahallesi Samandağ ilçemizin çöp deposu olarak kullanıldığından dolayı Yeşilada Mahallemizin yeşili kalmadı, çöp ada haline geldi. Çöp yığınlarından yayılan koku, sinekler, mikroplar evlerin içine kadar siniyor. Yeşilada mahallesini çöp deposu olarak kullanan yetkilileri uyarıyoruz. Yeşilada mahallesi yaşam alanımızdır. Çöp dökülmesini engelleyin.
AİLE BÜTÇEMİZİN BELİNİ KIRAN SU FİYATLARINDA DEPREM SONRASI YAPILAN BÜTÜN ZAMLAR GERİ ALINSIN!      
Canlıların can alıcı ihtiyacı olan su; HBB tarafından kar amaçlı ticari mal haline getirildi.  Depremden sonra arka arkaya yapılan fiyat yükseltmeleri aile bütçemizi sarsıyor.
Depremin yıkım BETON SANTRALİ ADI ALTINDA CİĞERİMİZDE KURULAN KANSER SANTRALLERİ KAPATILSIN!                   
Vatandaşın çok miktarda toz ve hastalığa maruz kalmasının en önemli sebeplerinden biri Şehrin ortasında kurulan beton santralidir. Halkın toz solumasının ve her tarafın dağınık ve harabe olmasının nedeni yetkililerin; Beton Santrali adı altında Kanser santraline göz yummalarıdır. Bu Ruhsatsız beton santrali suç işliyor. Bu ruhsatsız beton santraline göz yumanlar suça ortaktır. ağaca, bitkiye, canlıya, insana zarar verilmesine siz izin veriyorsunuz. Toplumun Sağlığıyla oynanmaz. Bu günaha bu suça daha fazla ortak olmayın.  Kanun ve mevzuatta gayrisıhhi ve kirletici işletmeler sınıfında yer alan beton santrallerinin kuruluş yerlerine ilişkin yine kanun ve mevzuatın emrettiği kısıtlamalar vardır. Kanun koyucu toplum sağlığını ve doğayı korumak için yasaklar koymuştur. Beton Santralleri kanun ve mevzuatın emrettiği şekilde topluma ve doğaya en az zarar verecek yerlerde kurulmalıdır. Mevzuatın emrettiği kısıtlamalara uymadan kurulan santral daha çok hastalık ve kanser üretir. Beton Santrali adı altındaki kanser Santralini bir gün önce kapatılması kanuni zorunluluktur. Sadece vatandaşlar değil sorumlu ve yetkili makamda olanlarda kanunlara ve mevzuata uymak zorundadır.
ADI NE OLURSA OLSUN KİRLETİCİ TESİSLERİN YERİ ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİDİR! 
Mahalle arasında, sokak arasında, konut ve meskûn alanlarda kirletici tesisler, işletmeler kurulamaz. Adı ne olursa olsun yüksek düzeyde ses kirliliği, toprak, hava ve su kirliliği yaratan işletmeler taşınmalıdır.  Kum ve Çakıl satışı, yüklemesi, taşınması, boşaltılması vb havayı, suyu, toprağı kirleten işletmeler sokak ve mahalle aralarından kaldırılmalıdır. Evlerimizin ve okulumuzun yanında çakıl, kum ve diğer hava kirliliği maddelerin satış yerleri kurulamaz. Okulun yakınında, konut alanında Kerpiç imalatı benzeri ses kirliliği ve hava, su, toprak kirliliği yaratan işletmeler kurulamaz.” ifadelerine yer verdi.
Foto-Haber: Neslihan Sağaltıcı

Editör: Nezahat Fırıncıoğulları