Yolcular “Havaalanı Ana Yolu Ulaşıma Açıldı” Müjdesini Bekliyor Yolcular “Havaalanı Ana Yolu Ulaşıma Açıldı” Müjdesini Bekliyor

Hatay/ Dörtyol’da 93 gündür grevde olan Yolbulan Metal işçilerine gazete cemiyetlerinin temsilcileri dayanışma ziyaretinde buldu.
Yolbulan metal işçilerine dayanışma ziyaretinde bulunan gazete cemiyetlerinin temsilcileri, “Sizler tezgah başına yeniden dönene kadar yanınızdayız" dedi.
Özçelik-İş’in örgütlü olduğu Yolbulan Metal’de çalışan işçilerin 20 Haziran’da “En düşük ücretin 30 bin lira olması” talebiyle başlattıkları grev 93 gündür sürüyor. 
Kararlılıkla direnişlerini sürdüren işçileri Arsuz Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Giray Dartar, Hatay Aktif Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Serkan Köybaşı, Antakya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Abdullahoğlu, Dörtyol Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sedat İskenderoğlu ziyaret etti.
Özçelik-İş Sendikası Şube Başkanı Mehmet Güngör, “93 gündür 50-60 derece sıcağın altında sadece ve sadece 30 bin TL alabilmek için mücadele ediyoruz. Bize önerdikleri saat ücretleri şu ana kadar minumum 22-23 bin TL. Hayat pahalılığı var gelin ücretleri yükseltelim dedik sözleşme masasında; 6 ay boyunca sözleşmede başarılı olamadık. Bu makamlar, çadırlar şov yeri değil; emek mücadelesinin verildiği yer. Emekçiler çalışırsa bu ülke kalkınır diyoruz, bizim birinci önceliğimiz içerde çalışıp emeğimizin karşılığını almak. 93 gündür devam ediyoruz, 930 gün de olsa mücadelemiz devam edecek” dedi.
Yolbulan patronunun grev sürecinde iki kez grev kırmaya çalıştığını ancak işçilerle birlikte bunu engellediklerini hatırlatan Güngör, “Özellikle siyasi iktidara da sesleniyorum, bu süreçte STK’lar, gazeteler destek verdi ama özellikle bazı kesimlere şunu söylüyorum, çadıra gelmek yetmiyor. Dörtyol Ticaret Odası Başkanı geliyor içerde çayını kahvesini içiyor, dışardaki emekçiye merhaba bile demeden gidiyor. Burada neler oluyor bir bakın.” dedi.
Güngör, iktidar partisinin bir vekiline de şu isteklerini de ilettiğini ifade ederek, “Ağır sanayinin iş kolunda çalışan bütün metal çalışanları ağır sanayi kapsamına alınması lazım. İki, bir fabrikada örgütleniyoruz tam fabrikada sözleşmeye oturacağız, bir bakıyoruz itirazlar geliyor, itirazlar ardından işçi çıkarmaları oluyor. Bütün isteklerimiz yarıda kalıyor. Sendikaların önünün açılması lazım. Nasıl açılır, sendikalı iş yerlerine pozitif ayrımcılık verilmeli. Kayıt dışı ekonomiyle ancak öyle baş edebiliriz" dedi.
 “DEMOKRASİYİ İŞLETİRSEK ALIN TERİMİZİN KARŞILIĞINI ALIRIZ”
Güngör’ün ardından konuşan Antakya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Abdullahoğlu ise “Biz de gazeteciler olarak sizden ayrı tarafımız yoktur. Bizim de haklarımız kırpıla kırpıla, bir işsizlik ordumuz oldu. Bu mücadelenize yer veriyoruz gazetelerimizde. Ülke olarak demokrasiyi tüm kurum ve kurallarıyla işlettiğimizde herkesin alın terinin alacağının inancındayım. Gücümüz yettiğince yanınızdayız. Tezgahlarınızın başına dönene kadar yanınızdayız.” dedi. 
Foto-Haber: Neslihan Sağaltıcı
 

Editör: Nezahat Fırıncıoğulları