UĞUR İSTANBULLU

Artvin’in Ardanuç İlçesi Geçitli Köyü'nde 8'inci Kar Festivali düzenlendi.

Artvin’in Ardanuç İlçesi Geçitli Köyü'nde gerçekleştirilen 8. Geleneksel Kar Festivali, renkli görüntülere sahne oldu. Festivale Ardanuç Kaymakamı Mehmet Çelik, Ardanuç Belediye Başkanvekili Erkan Gümüş, Geçitli Köyü Muhtarı Tamer Kaya ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Geçitli Köyü Muhtarı Tamer Kaya yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“2023 yılında yaşadığımız merkez üssü Kahramanmaraş olan 7,6 büyüklüğündeki deprem birçok ilimizde etkili oldu. Resmi rakamlara göre yaklaşık 50 bin canımızı kaybettik. Bununla birlikte tarihi şehirlerimiz yok oldu. Allahlım bir daha ülkemize ve dünyamıza aynı acılar yaşatmasın. Değerli misafirler Karadeniz’in en son noktası Geçitli Köyü'nde kar festivalinde sizleri ağırlamaktan son derce mutluyuz. Huzur içerinde festival geçirmenize yardımcı olursak ne mutlu bize.” 

Ardanuç Kaymakamı Mehmet Çelik, “Bir yıllık süre zarfında Ardanuç’ta bulunduğum sürede çok güzel festivallere şahit oldum. Çurispil, Aydın, Tosunlu ve Ardanuç Festivali ve bugün de geçitli festivali. Ardanuçlular bu işi biliyorlar ve çok daha güzellerini çok daha iyilerini hak ediyorlar. İnşallah gelecek sene bunların çok daha iyilerini yapmak için buradayız ve sizlerin hizmetinizdeyiz” dedi.

İSTANBULLU: "ÇEVRE KÖYLERDEN DE İLGİ VAR"

Ardanuç Belediye Başkanvekili Erkan Gümüş ise “8'incisini düzenlemiş olduğumuz Geçitli Kar Festivali hepimize hayırlı uğurlu olsun ve devamı gelir diyorum, sizlere iyi eğlenceler diliyorum” diye konuştu

Ardanuçlu Ergül İstanbullu da “35 yıldır Ardanuç merkezinde oturuyorum ve kar festivali için geldik. Geçitli Köyü'nde bu sene 8'incisi düzenlenen kar festivali yapılıyor. Çevre köylerden de ilgi var. İnsanlarımız dayanışma içerisinde müzik, eğlence ve yarışma programlarıyla birlikte gençlerimiz ve köy halkı birlikte eğleniyor. Bulunduğumuz bölge Artvin, Ardanuç’tan Ardahan’a bağlantılı olan bu kara yolu 32 yıl önce dönemin Ulaştırma Bakanı Onur Kumbaracıbaşı tarafından temeli atılmış olup, Ardahan tarafının bitmesine rağmen ne yazık ki Ardanuç tarafı tamamlanmamıştır. Bu nedenle, ulaşıma açık olmaması nedeniyle kışları yolumuz kapanmakta ne yazık ki. Yazları da daha çok küçük araçlara açık ve büyük araçlar bu yolu kullanamıyorlar, kullansalar da sadece dönüş yolu olarak kullanıyorlar. Festivali organize eden köy muhtarına ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Herkese iyi eğlenceler diliyorum” dedi.

AKSAKAL: "BİRLİK BERABERLİK OLSUN DİYE UĞRAŞIYORUZ"

Vatandaşlar şunları söyledi:

Fevziye Altunel: “Ardanuçluyum Geçitli'nin geliniyim ve bugün eğlence için geldim çokta güzel oldu ve olacak.”

Esnaf Musa Aksakal: “Ardanuç esnaflarındanım ve şu an Geçitli Köyü'nde 8'incisi düzenlenen kar festivaline geldik. Bu sene yoğunluk biraz az ama yine de güzel.”

Metin Bayraktar: “Festivale komşu köyden geldim. Burası çok güzel. Vatandaşlarımızda gelmiş, eskiden burada karı kırarak yol açardık, çünkü o zamanlar kar çok yağardı. Ve engellerde yapardık ve kızak kayarken bu engellerden havaya sıçrardık eğlencenin zirvesiydi.”

ALAÇAM: "HER SENE FESTİVALE GELİYORUZ"

Artvin Cağ dönercisi İlker Gürsel Demirci: “2 bin 500 rakımda çağ kebabı vuruyoruz ve cağ kebabı kuzudan yapılır. Biz kuzunun budundan yapıyoruz. Soğan, karabiber, tuz ve özel baharatımızla marina ediyoruz ve kar festivalinde cağ kebabı hizmeti vermeye geldik bugün buraya.”

Cemil Alaçam: “Bursa’dan geliyorum ve pandemi dönemi hariç her sene buraya kar festivaline geliyorum ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Evet, çocukluğumu hatırlatıyorum o gün yapamadıklarımızı 60 yaşında da olsak torunlarımızla birlikte yapamaya çalışıyoruz.”

 

Kaynak: anka