14:10 GÜNDEM

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu ve bağlı 26 Şube başkanı, 6 Şubat depremlerinden ardından meslektaşlarının  haksız yere tutuklu olarak yargılanmasına tepki gösterdi. Yönetim kurulu adına ortak açıklamayı okuyan TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Nusret Suna, "Kamuoyunda oluşan tepkiler meslektaşlarımıza yönlendirilerek gerçek sorumluların cezalandırılması engellenmekte; bu durum mesleğimizin ve meslektaşlarımızın  topyekun cezalandırılması haline dönüşmektedir" dedi.

14:03 GÜNDEM

Birleşik Kamu İş Konfederasyonu’nun araştırma sonuçlarına göre, açlık sınırı sebze fiyatlarında yaşanan mevsimlik düşüşün etkisiyle nisanda bir önceki aya göre 209 lira azalarak 19 bin 890 liraya inerken, yoksulluk sınırı 925 lira artarak 58 bin 206 liraya yükseldi. Yılın ilk dört aylık döneminde açlık sınırı 3 bin 403 lira, yoksulluk sınırı yüzde 11 bin 368 lira artarken, son 1 yılda açlık sınırı  8 bin 257 lira, yoksulluk sınırı da 27 bin 575 lira arttı.

14:00 GÜNDEM

İYİ Parti'nin Seçimli Olağanüstü Kurultayı'nda Genel Başkanlık için adaylığını duyuran 4 aday için oylama yapıldı. Kurultay Divanı'nın "80 oy alan ismin adaylığı kesinleşsin" kararı dolayısıyla 80'den fazla delegenin oyunu alan TBMM Grup Başkanı Koray Aydın, TBMM Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, Göç Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Tolga Akalın ve Kurucular Kurulu Üyesi Günay Kodaz'ın adaylıkları kesinleşti.

13:52 GÜNDEM

İYİ Parti’nin bugün yapılan Olağanüstü Kurultayı’nda aday olmayan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, genel başkan olarak son kez kürsüye geldi. Akşener, “Seçim sonuçlarında doğrultusunda aldığımız riskin elbette farkındaydım. Bedeli ödeme sırasında en önde karşınızda duruyorum. Kimseden bir beklentim olmaksızın gerektiğinde bedel ödemeyi bildim. Bundan dolayı da asla pişman olmadım. Bugün de pişman değilim. Hiçbir pazarlığa, sahtekarlığa girmeden milletin sesini duyurmuş olmanın rahatlığıyla son kez karşınızdayım. İYİ Parti’yi, yıkmak isteyenlere, dağıtmak isteyenlere, çökmek isteyenlere, müsaade etmedim. Allahaısmarladık” diyerek veda etti.

13:41 GÜNDEM

Cumhurbaşkanlığınca, mevsimlik tarım işçisi olarak çalışmak amacıyla başka illere gidenler ile ailelerin sunulacak barınma, ulaşım, eğitim, sağlık, güvenlik, istihdam ve diğer konulardaki hizmetlerle ilgili genelge yayımlandı.

13:39 Bülten

Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Bilimleri ve Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi “Boğaziçi LifeSci”nin tanıtımında konuşan Rektör Prof. Dr. Mehmet Naci İnci, “Üniversitemiz, Türkiye’nin inovasyon ekosisteminin Brüksel’deki ‘de facto’ temsilcisi rolünü üstleniyor. Çalışmalarını daha da ileriye götürmeye kararlı üniversitemizin Boğaziçi LifeSci öncülüğünde başlayan yapay zekadan sürdürülebilir finansa değin kapsayıcı bir stratejisi var” dedi. Prof. Dr. İnci, Boğaziçi LifeSci merkezinin Türkiye’ye evrensel ölçekte yeni bilimsel kazanımlar sağlamanın yanında, ulusal sağlık endüstrisine de önemli katkılar sunduğunu ifade etti.

13:05 GÜNDEM

CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, Sağlık Bakanlığı’nın 2023 yılı faaliyet raporuna göre 717 milyon 564 bin TL kaynak aktarılan Yeşilay’ın, 2021 yılından beri mali tablosunu açıklamamasını TBMM gündemine taşıdı. Genç, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya; “Yeşilay’ın, 2021 yılı itibarıyla tablolarını açıklamaması konusunda bakanlığınız nezdinde bir girişimde bulunulacak mıdır? Her yıl yüz milyonlarca lira kaynak aktarılan Yeşilay’ın, kaynağı nerelerde kullandığı denetleniyor mu” diye sordu.

12:46 GÜNDEM

İYİ Parti’nin 5. Olağanüstü Kurultayı başladı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in aday olmadığı kurultayda genel başkanlık için 4 aday yarışacak. Seyircisiz yapılan kurultayda 1302 delege oy kullanacak.

12:31 GÜNDEM

CHP Grup Başkanvekilleri Ali Mahir Başarır Gökhan Günaydın ve Murat Emir, TBMM'ye enflasyon nedeniyle asgari ücretin 3 ayda bir güncellenmesi en düşük emekli maaşının asgari ücret düzeyine yükseltilmesi ve küçük esnafa destek verilmesine yönelik düzenlemelerin olduğu kanun teklifi verdi.

12:20 GÜNDEM

Milli Savunma Bakanlığı, Suriye'nin kuzeyindeki Fırat Kalkanı bölgesinde 3 PKK/YPG'li teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.