DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan, İstanbul Sarıyer’deki Santa Maria Kilisesi’ne yapılan saldırıyı kınadı. Hatimoğlulları, “Nefret politikalarının sonucu olan saldırının faillerinin bir an önce yakalanması ve tüm sorumluların açığa çıkartılması sağlanmalıdır” dedi.

DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan İstanbul’da kilisede ayin sırasında yaşanan silahlı saldırıyı kınadı. 

Hatimoğlulları, X hesabından “Santa Maria Kilisesi'ne pazar ayini esnasında düzenlenen saldırıyı kınıyorum. Saldırıda hayatını kaybeden yurttaşa rahmet, yaralananlara ise geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Nefret politikalarının sonucu olan saldırının faillerinin bir an önce yakalanması ve tüm sorumluların açığa çıkartılması sağlanmalıdır. Bizler takipçisi olacağız. Farklı halkların ve inançların özgürce bir arada eşit yurttaşlık temelinde yaşamaları için mücadelemizi sürdüreceğiz” mesajını paylaştı.

CHP KOCAELİ MİLLETVEKİLİHARUN ÖZGÜR YILDIZLI: "KOSTÜ ÖĞRENCİLERİNİN MAĞDURİYETİNE SESSİZ KALMAYACAĞIZ" CHP KOCAELİ MİLLETVEKİLİHARUN ÖZGÜR YILDIZLI: "KOSTÜ ÖĞRENCİLERİNİN MAĞDURİYETİNE SESSİZ KALMAYACAĞIZ"

Bakırhan ise X hesabından şu paylaşımı yaptı:

“İstanbul Sarıyer'de Santa Maria Latin Katolik Kilisesi'ne yönelik gerçekleştirilen silahlı saldırıyı kınıyoruz. Hayatını kaybeden yurttaşımıza rahmet, yaralananlara geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Bu saldırı, ayrıştırıcı, ötekileştirici ve nefret söylemlerinin bir sonucudur. Herkesi bu ırkçı saldırıya karşı yan yana olmaya çağırıyor ve sorumluların açığa çıkarılmasını talep ediyoruz.”

Kaynak: