OSMANGAZİ BELEDİYESİ'NİN 19 MAYIS ETKİNLİKLERİNDE EMRE KAYA VE BEYZA BAKIRCI SAHNE ALDI OSMANGAZİ BELEDİYESİ'NİN 19 MAYIS ETKİNLİKLERİNDE EMRE KAYA VE BEYZA BAKIRCI SAHNE ALDI

(İSTANBUL)- Kartal Belediyesi'nin hizmete açtığı Kartal Belediyesi Dragos Su Sporları Merkezi’nde kano ve kürek sporları alanlarında her ay toplam 164 kursiyer, ücretsiz olarak teorik ve pratik eğitim almaya başladı.

İstanbul’da en iyi rüzgâr alan bölgelerden biri olan Dragos’ta, açıldığı günden bu yana İstanbul’un önemli su sporları merkezleri arasındaki yerini alan Kartal Belediyesi Dragos Su Sporları Merkezi'nde, Salı – Perşembe, Çarşamba – Cuma ve Cumartesi – Pazar olmak üzere 3 grup halinde haftanın 6 günü verilen eğitimlere her ay toplam 164 sporcu katılıyor.

Kürek ve kano sporunu öğrenmek ya da geliştirmek isteyen vatandaşlar, haftada 2 gün birer saat eğitim alıyor. İlk derste teorik bilgilerin yanı sıra, tekne ile ilgili bilgiler ve güvenlik kurallarını öğrenen kursiyerler, vakit kaldığı takdirde denize de çıkıyor.

KARTALLILARDAN SU SPORLARINA YOĞUN İLGİ

Daha sonraki derslerde denizde pratik yaparak uzmanlardan ders alan sporcular için eğitimler, 08.00-11.00 ve 17.00-20.00 saatleri arasında veriliyor. 

Kürek için 12 yaş üstü, kano için ise 16 yaş üstü bireylerin katılabildiği eğitimlerde, uzman sporcu eğitmenler günde 7 saat boyunca her iki alanda kullanılan tüm alet ve teknikleri sporcu adaylarına denizde öğretiyor.

Merkezde kürek sporu için 144, kano için ise 20 kişi eğitim alıyor. Yoğun ilgi gören eğitim, hava şartlarının uygunluğuna göre Kasım – Aralık tarihlerine kadar devam edecek.

“SU SPORLARINI KARTALLILARA SEVDİRME AMACIMIZ, FAZLASIYLA KARŞILIK BULDU”

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, “Yaklaşık bin 500 metrekarelik alanı yeniden düzenleyip tam donanımlı bir su sporları tesisi haline getirerek komşularımızın hizmetine sunduğumuz Dragos Su Sporları Merkezimiz sayesinde Kartal, İstanbul’un su sporları merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Bugüne kadar yüzlerce komşumuzun yelken ve kano, binlercesinin de kürek eğitimi aldığı merkezimizde, su sporlarını Kartallılara sevdirme amacımız, fazlasıyla karşılık buldu. Bu tarz olumlu geri bildirimler bizi oldukça mutlu ediyor ve daha da heveslendiriyor. Sporda tesisleşme yolunda hizmet üretmeye kararlıyız, bu anlamda çalışmalarımız aralıksız devam ediyor” dedi.

 

Kaynak: anka