AHBAP’dan Hatay Gençlik Merkezi AHBAP’dan Hatay Gençlik Merkezi

Samandağ Kalkındırma Derneği(SKD) ve Akdeniz Kültür ve Dayanışma Derneği(AKDD), Samandağ’da düzenledikleri geleneksel 24’üncü Evvel Temmuz Festivali’ne ilişkin açıklama yaptı. 
Evvel Temmuz Festival komitesi adına açıklamayı AKDD Yönetim Kurulu Üyesi Süzer Tarhane okudu.
23 yıldır kararlılıkla sürdürülen Evvel Temmuz Festivali’nin 24’üncüsünün 23 yılın toplamından daha fazla güç vereceğini söyleyen Tarhane,” Kentimizin dirilişine ve yeniden doğuşuna tanıklık etmeye ve destek vermeye çağırıyoruz” dedi.
Geçmiş yıllarda olduğu gibi söyleşilerle, atölyelerle, sergilerle, filmlerle, tiyatrolarla, müzikle birbirimizi duymanın, dinlemenin iyileştirici ve birleştirici gücüne inanıldığını belirten Tarhane, “Bu yıl 24’cüsünü organize edeceğimiz festivalde her yıl olduğu gibi dünya, ülke ve ilimiz genelinde yaşanan gelişmeleri; her zaman festivalimize gönüllü olarak katılan yazarlar, gazeteciler, sanatçılar, parti, sendika, sivil toplum temsilcileri ve aktivistlerle birlikte anlamaya ve anlatmaya çalışacağız. Festivalde söyleşiler, atölyeler, skeçler, sportif etkinlikler, konserlerin yanı bölge insanlarının dayanışma kültürünün önemli simgelerinden biri olan geleneksel yemeğimiz hrisi dağıtımı yapılacaktır.” ifadelerinde bulundu.
“KENTİMİZİN YENİDEN DOĞUŞUNA TANIKLIK ETMEYE VE DESTEK VERMEYE ÇAĞIRIYORUZ”
Evvel Temmuz Festivali’nin yaşamı yeniden kurmaya çalışan insanların direncinin ve umudunun simgesi haline geldiğini söyleyen Tarhane, “Eski Sümer toplumunda Temmuz tanrısı yeniden doğuşu, dirilişi ve yeni yaşamı temsil ediyordu. Aynı şekilde bugün Temmuz Festivali gerek doğanın gerekse de merkezi ve yerel iktidarların coğrafya üzerinde yarattığı tahribata karşı hayata tutunmaya ve yaşamı yeniden kurmaya çalışan insanların direncinin ve umudunun simgesi haline gelmiştir. Akdeniz Kültür ve Dayanışma Derneği ve Samandağ Kalkındırma Derneği tertip komiteleri olarak; ülkemizin onurlu, ilerici, aydın, gazeteci, sanatçıları, demokratik parti, sendika ve kitle örgütlerini tarih boyunca defalarca yıkılmış ve her zaman ters akan Asi misali inatla yeniden kurulmuş şehrimizin dirilişine ve yeniden doğuşuna tanıklık etmeye ve destek vermeye çağırıyoruz.” ifadelerine yer verildi.
Foto-Haber: Neslihan Sağaltıcı
 

Editör: Nezahat Fırıncıoğulları