31 Mart yaklaştıkça İstanbullu Kürt seçmenlerin büyükşehir belediyesinde tercihinin kim olacağı en çok konuşulan konulardan biri olmaya devam ediyor. Kürtçe müziğin usta ismi Metin Kahraman, özellikle kültürel alanda son 5 yılda yaşanan demokratik açılıma dikkat çekerek, "Bugüne kadar İmamoğlu döneminde çoğulcu bir anlayış hüküm sürdü kültürel alanlarda, belki ben bile, birçok sanatçı ilk kez belediye etkinliklerinde yer alabildik, bundan evvel asla İstanbul belediye etkinliklerine davet edilmezdik" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, (İBB) Ekrem İmamoğlu yönetimindeki son 5 yılında kültür-sanat alanında da birçok yeniliklere imza attı. İBB, Kürtçe, Zazaca, Lazca, Gürcüce gibi İstanbul’da yaşayan dillerde ve kültürlerde müzik gösterileri düzenledi. Konserlerde Metin Kemal Kahraman, Ahmet Aslan, Mikail Aslan, Rojda, Rojin, Servet Kocakaya, Rewşan Çeliker, Ayfer Düzdaş, Gülseven Medar, Erdoğan Emir, Sasa gibi Kürtçe müzik yapan pek çok sanatçı yer aldı.

İYİ PARTİ GENEL BAŞKAN ADAYI DERVİŞOĞLU: “SİZLERE YALVARIYORUM. TÜRKİYE’NİN MEYDANLARINDA ERDOĞAN İLE HESAPLAŞMAK İSTİYORUM. BANA O GÜCÜ VERİN” İYİ PARTİ GENEL BAŞKAN ADAYI DERVİŞOĞLU: “SİZLERE YALVARIYORUM. TÜRKİYE’NİN MEYDANLARINDA ERDOĞAN İLE HESAPLAŞMAK İSTİYORUM. BANA O GÜCÜ VERİN”

KAHRAMAN: BENCE İMAMOĞLU ÇEVRESİNDE TOPLANMAMIZ GEREKİYOR

O isimlerden biri olan Metin Kahraman, Tunceli’de değerlendirmelerde bulundu. Kahraman, “İstanbul’daki seçimler geleceğimiz açısından kritik öneme sahiptir. Ya dinci, baskıcı, çoğulculuğu reddeden bir iktidar olacak İstanbul'da ya da çoğulculuğun esas alındığı bir demokratik yönetimin kapıları aralanacak. Dolayısıyla buradaki seçimler çok kritik ve Kürt nüfusunun oyları da stratejik öneme sahip. Bence İmamoğlu'nun etrafında toplanmamız gerekiyor” dedi.

DEMOKRASİ İÇİN BÜYÜKŞEHİRLERDE CHP ADAYLARI; KAYYIMLARA KARŞI DEM ADAYLARI

Baskının son bulması için muhalefet adaylarının kazanmasını sağlamak gerektiğini söyleyen Kahraman şunları söyledi:

"Aynı şekilde Kürt illerinde de kayyumlara karşı DEM'in adaylarının desteklenmesi şart. Benim bakışım bu şekilde, bu faşizan yönetime karşı, tekçi, ırkçı yönetime karşı adayımız İmamoğlu'nun desteklenmesi zorunlu gibi. Bütün Kürt illerinde DEM'in adaylarının desteklenmesini istiyoruz. İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyükşehirlerde de mutlaka laik anlayışını savunan, demokrasiden yana olan adaylar açıkçası CHP'nin adaylarının desteklenmesi demokrasi isteyenler için bir zorunluluk gibi."

 

Kaynak: anka