(ANTALYA) - CW Enerji Türkiye Yağlı Güreş Ligi Manavgat Belediyesi 11. Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde ilk gün geride kaldı.

Yoğun yağış sebebiyle bir gün ertelenen Manavgat Belediyesi 11. Yağlı Pehlivan Güreşleri, dün sabah 09.00’da Ayak Boyu, Küçük Orta Küçük ve Büyük Boylar güreşleri ile başladı. Başpehlivanların kırmızı renk tişörtlerle er meydanına çıktığı güreşlerde kura çekimi ve açılış seremonisinin ardından büyük bir Türk bayrağı sahada dolaştırıldı.

İLK TURDA 54 PEHLİVAN ‘BAY’ GEÇTİ

74 başpehlivanın kayıt yaptırdığı güreşlerin ilk turunda 10 çift güreşirken, 54 başpehlivan direkt tur atladı. İlk turun dikkati çeken müsabakasında Başpehlivan Orhan Okulu, formda isim Cengizhan Şimşek’i mağlup etmeyi başardı. Birinci tur müsabakalarında Yusuf Can Zeybek, Ali Gökçen’i; Hüseyin Gümüşalan, Osman Özgün’ü; Emre Erkal, Arif Akın’ı; Serhat Gökmen, Fatih Çakıroğlu’nu; Osman Aynur, Abdullah Güngör’ü; Yıldıray Pala, Mustafa Kemal Karaboğa’yı; Kürşat Korkmaz, Erkan Ertan’ı; Yıldıray Akın, Ali Yanatma’yı; Menderes Saltık, İsmail Erkal’ı mağlup etti.

Toplam 64 başpehlivanın kura çektiği ikinci tur güreşlerinde 32 çift güreşti. Ali Gürbüz, Serhat Gökmen, Fatih Atlı, Orhan Okulu, Yusuf Can Zeybek, İsmail Balaban, Recep Kara ve Hüseyin Gümüşalan 3. tura isimlerini yazdırdı. 32 başpehlivanın mücadele edeceği üçüncü tur kuraları bugün çekilecek. 

ÖZGÜR ÖZEL’DEN BAŞKAN KARA’YA TEŞEKKÜR MESAJI

Manavgat Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara tarafından güreşlere davet edilen ancak programının yoğunluğu sebebiyle katılamayan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Başkan Kara’ya teşekkür mesajı yolladı. Genel Başkan Özel, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Bu yıl 11’incisini düzenlediğiniz ‘Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri’ne nazik davetiniz için çok teşekkür ederim. Yoğun programım nedeniyle sizlerle bir arada olamıyorum. Manavgat’ın turizmine ve bölgenin tanıtımına katkı sağlayan organizasyonda bir araya gelen tüm Manavgatlıları selamlıyorum. Geleneksel ata sporumuz olan yağlı güreş müsabakalarında güreşecek olan güreşçilere başarılar diliyor, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenleri yürekten kutluyorum. Bu vesileyle şahsınızda katılan tüm konuklara en içten dileklerimi, sevgilerimi ve saygılarımı sunuyorum.” 

HASAN ÖZDEN, 11. KEZ AĞA OLDU

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin “Kıl Keçisi” projesiyle kadın üreticiler kazanıyor  Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin “Kıl Keçisi” projesiyle kadın üreticiler kazanıyor 

Manavgat Belediyesi Yağlı Güreşleri’nde ağalık için yapılan açık artırmaya mevcut ağa Hasan Özden’le 6 aday daha katıldı. Başkan Kara tarafından 8 milyon lira ile başlatılan açık arttırmada, 11 milyon lira ile en yüksek ücreti güreş ağası Hasan Özden verdi. Hasan Özden, Manavgat Belediyesi Yağlı Güreşleri’nde 11’inci kez ağa oldu. Ağalık ihalesine katılan diğer adaylar da 500’er bin lira bağışta bulundu.

Güreşlerin ardından açıklamalarda bulunan Başkan Kara, şöyle konuştu:

“TÜRKİYE’NİN BİR NUMARALI GÜREŞİ OLACAĞIZ”

“Organizasyon ve güreş kalitesi olarak çok olumlu dönüşler aldık ve alıyoruz. Amacımız Manavgat’ı Türkiye’nin bir numaralı güreş organizasyonu yapmak. Küçüğünden büyüğüne burada kol bağlayan tüm pehlivan kardeşlerimiz bizim için değerlidir. İnşallah, sakatlıksız, kazasız bir organizasyon olur. Kıymetli Güreş Ağa’ma da cömertliğinden dolayı tüm güreşseverler adına teşekkür ederim.” 

Manavgat Ilıca Er Meydanı’nda gerçekleştirilen güreşlere bu sene rekor katılım sağlandı. 74’ü başpehlivan olmak üzere tüm boylarda toplam 2 bin 83 güreşçi Manavgat’ta kol bağlıyor. Birinci gününde kıyasıya müsabakaların yapıldığı Manavgat Yağlı Pehlivan Güreşleri, bu akşam yapılacak Başpehlivanlık müsabakasıyla sona erecek. 

Kaynak: anka