HABER: GÜLARA SUBAŞI / KAMERA: DURSUN ALKAYA

(ESKİŞEHİR) - 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin Eskişehir İl Başkanlığı’nda "68 bin mülakatsız atama talebinin kampanya boyunca arkasında durduk. Kürsümüzü, mikrofonlarımızı bu taleplere açtık. Milli Eğitim Bakanı salı günü sadece 20 bin atama dediğinde gençlerimizin umutları kırıldı. 14 Mayıs'ta, 28 Mayıs'ta Sayın Erdoğan mülakatı kaldırıyoruz diye söz vermişti. Hani seçim bildirgesine yazmıştınız? Gençlerin kendilerinden, ailelerinden böyle oy istemiş, böyle oy toplamıştınız dediğimizde ‘mülakat gibi mülakat yapacağız’ dediler. Ama bugün duyuyoruz ki '45 dakika sürecek. Kamerayı da koyacağız. Onu da yapacağız, bunu da yapacağız' diyerek partizanlığı, adam kayırmayı, yüksek not alanı ailesi muhalif diye geride bırakıp, düşük not alanı birilerinin yakını diye AK Parti'den torpilli diye ileriye alan sistemi devam ettirecekleri anlaşılıyor" dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel yerel seçimlerin ardından partisinin seçimi kazandığı il ve ilçelere teşekkür ziyaretlerini sürdürüyor. CHP lideri Özel, bugün teşekkür ziyaretleri kapsamında, Eskişehir’e geldi. Özel burada, ilk olarak partisinin il başkanlığını ziyaret etti. Özel, CHP Eskişehir İl Başkanı Talat Yalaz’a, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce ve parti örgütüne yerel seçim başarıları dolayısıyla teşekkür etti.

"ESKİŞEHİR NÜFUSUNUN YÜZDE 96'SI CHP'Lİ BELEDİYELER TARAFINDAN YÖNETİLİYOR"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İl Başkanı Talat Yalaz, İl Başkanlığı önünde toplanan halka hitaben birer konuşma yaptı. İl Başkanı Yalaz, "Türkiye'nin aydınlık yüzü Türkiye'yi kıpkırmızıya boyayan hepimizin gurur duyduğu ve kampanya sürecinde hem varlığıyla hem katkılarıyla bize her daim güç veren Sayın Genel Başkanımız şehrimizde. Onu ağırlamaktan mutluluk ve onur duyuyoruz. Bugün Eskişehir nüfusunun yüzde 96’sı Cumhuriyet Halk Partili belediyeler tarafından yönetiliyor. Ne mutlu hem siz değerli Eskişehir'e, Eskişehirlilere hem de her daim bize güvenen ve hep yanımızda olan Sayın Genel Başkanımıza mahcup olmadık. İnanıyoruz ve biliyoruz ki bu coşku bizi iktidara götürecek. İktidar yolunda nasıl yapmamız gerektiğini, ne şekilde çalışmamız gerektiğini çok iyi biliyoruz. Ve burada Sayın Genel Başkanımıza bir söz verelim istiyorum. İktidar yolunda durmadan, yorulmadan, gece gündüz demeden, yağmur çamur demeden tereddüde kapılmadan, cansiparane çalışacağız. Söz mü? Bu çalışmaların sonunda iktidar olacağımızda en ufak bir şüphe ve tereddüdümüz yok. Çok çalışacağız, hep çalışacağız ve hep birlikte ne yapacağız" dedi.

SEÇİM BAŞARISI İÇİN HEPİNİZİ KUTLUYORUM”

Özel ise Eskişehir'de büyükşehir belediye başkanı ve ilçe belediye başkanlarına hayırlı olsun demek ve birlikte bir eğitim projesinin belediye ve belediye meclis üyeleriyle başlayacak parti içi eğitim projesinin çalışmasını, toplantısını yapmak üzere geldiklerini belirtti. Özel, “Ancak araçtan indiğim andan itibaren şaşırdım. Burada geçen sefer olduğu gibi kendiliğinden bir miting ortaya çıkmış. Hepiniz hoş geldiniz. Hepinize teşekkür ediyorum. Ve il başkanımız, ilçe başkanlarımızı, kadın ve gençlik kolları başkanlarımızı, bütün üyelerimizi, CHP’nin bütün emekçilerini, onların seçip temsil ettiği Ankara'ya yolladığımız üç milletvekilimizi, CHP’nin Genel Başkanı olarak genel başkan yardımcılarımız, milletvekillerimiz, parti meclis üyelerimiz, kadın kolları genel başkanımızla birlikte hepinizi selamlıyor, elde ettiğimiz büyük seçim başarısı için her birinize ayrı ayrı kutluyorum” dedi.

“ÜYE SAYIMIZ BÜYÜYOR”

Özel şunları söyledi:

Yılmaz Büyükerşen yıllarca Eskişehir'de çok zor şartlarda başladığı bir yolculuğu çok iyi bir noktaya getirip bir bayrak eli teslimiyle Cumhuriyet kadınına el verdi. İyi yetişmiş, çok çalışkan, hem siyaseti bilen, hem belediyeciliği çok iyi bilen Ayşe Ünlüce, Eskişehir'in ve partimizin gururu oldu, kendisini tebrik ediyorum. İki merkez ilçemizin ve Eskişehir'in diğer ilçelerinin tüm adayları büyük emekler verdi. Seçimde önemli başarılar elde ettik. Seçilebilenleri kutluyor seçilemeyenlere de emekleri ve gayretleri için yürekten teşekkür ediyorum. Hep söyledik seçimleri Cumhuriyet Halk Partisi tek başına kazanmadı. Türkiye ittifakı kazandı. Ve Türkiye ittifakı büyük moralle güçlenmeye devam ediyor. Cumhuriyet Halk Partisi'nin üye kampanyasında üye kayıta yetişemiyoruz. Kuyrukta gençler oluyor. 45, 50 dakikaya yakın kayıt yapılan stantlarımız oluyor. Ankara üye kayıtlarını yetiştiremiyor. İkizler geliyor. Gülüyoruz, şaşırıyoruz öbür hafta üçüzler geliyor. Memnun oluyorum, aileleriniz büyüyor, baba evi büyüyor.

“SİYASETİN HİZMETİN BELLİ DEVRESİNDE VEDAYLA BİRLİKTE VEFAYI GEREKTİRİR”

Siz yıllardır adil, temiz, israfa kaçmayan, demokratik yönetilen bu kentte çok iyi hizmet aldınız ve bunun karşılığını seçimlerde bizlere verdiniz. Gün oldu sıfırdan başlandı. Önce Hoca kazandı. Bütün belediyeler bizde değildi. Odunpazarı yoktu, o telafi edildi, belediye meclisi eksikti. Bir sonrakinde onu verdiniz. Hizmet iyi oldukça biraz daha ödüllendirdiniz. Şimdi Bütün Türkiye'nin büyük bir merak içinde işlediği bir noktada Yılmaz Büyükerşen yoksa nasıl olacak bu iş diyenlere, bu başarının artık kurumsallaştığını, bu kentin bir Cumhuriyet kenti olduğunu, çağdaş, aydın insanların kentinde, buranın artık Atatürk'ün partisinden bir adım geri atmayacağını gösterdiniz. Sağ olun, var olun. Siyaset hizmetin belli devresinde detaylı ama o vedayla birlikte vefayı gerektirir.

“ANADOLU’DA ESKİŞEHİRLER YARATACAĞIZ”

Biz Yıllmaz Hocamıza hem parti olarak hem önceki görevindeki büyükşehir belediyesi olarak hem de Cumhuriyet Halk Partisi'nin bütün belediyelerine katkı sağlayacak yeni bir yapıda en üst düzeyde vefa göstermeyi ve kendi birikiminden, deneyiminden yararlanmayı sürdürüyoruz. Onun başkanlığında Cumhuriyet Halk Partisi'nin yerel yönetimler, eğitim, eş güdüm ve denetim komisyonu, hızla çalışıyor. Önümüzdeki günlerde hizmetlerin tüm belediyelerde ortaklaştığını, belli hizmetlerin tek tipleştiğini, CHP belediyeciliğinin kanıtlandığını ve artık bütün Türkiye'deki görülen bu iyi uygulamaların ileride genel iktidar içinde CHP olan ilgiyi, alakayı, talebi, güveni arttıracağını hep birlikte göreceğiz. İsrafa son verip, hizmeti getirmeye devam edeceğiz.

“HALKIN SESİNİ EN YUKARIDAN DUYURACAĞIZ”

Anadolu'nun çeşitli yerlerinde, Kırıkkale'de, Kastamonu'da, Eskişehirliler yaratacağız Ve Türkiye'nin dört bir yanında CHP belediyeciliğini mutlaka öz denetimi kuvvetli, israfı olmayan, yolsuzluk olmayan bir şekilde halkın gözleri önünde şeffaf bir şekilde yönetecek, denetleyecek, denetlettirecek ve Türkiye Cumhuriyeti’nin de gerek işlevselleştirilen Sayıştay’ın yeniden güçlendirileceği, gerek Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında başkanlığını ana muhalefet partisinin yapacağı kesin hesap denetim komisyonunun kurulacağı ve bu memlekette artık rüşvetin, adam kayırmanın ortadan kalkacağı yarınları müjdeleyeceğiz. Ve bu süreçte muhataplarımızla bir yandan sizlerin işçinin, emekçinin haklarını, kiracıların haklarını, atanmayan öğretmenin haklarını, staj mağdurlarının haklarını, uzman çavuşun astsubayın emekli astsubayın talep kağıtlarını konuşurken bir yandan da büyük bir mücadele Sokaktan korkmadan, meydandan kaçmadan halkın sesini en yukarıdan duyuracağız.

“68 BİN MÜLAKATSIZ ATAMA TALEBİNİN ARKASINDA DURDUK”

Geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet Halk Partisi atanmayan öğretmenlerle ilgili mülakatın kaldırılma sözünün verildiği öğretmenlerle ilgili, onların talebine uygun olarak 68 bin mülakatsız atama talebinin kampanya boyunca arkasında durduk. Kürsümüzü, mikrofonlarımızı bu taleplere açtık. Ancak geçtiğimiz pazartesi Sayın Erdoğan kendi açıklama yapamadı, ertesi gün bakanına, Milli Eğitim Bakanına bıraktı. Milli Eğitim Bakanı salı günü sadece 20 bin atama dediğinde gençlerimizin umutları kırıldı. Ardından biz hani mülakat yapmayacaktınız? Hani 14 Mayıs'ta, 28 Mayıs'ta Sayın Erdoğan mülakatı kaldırıyoruz diye söz vermiştin. Hani seçim bildirgesine yazmıştınız. Gençlerin kendilerinden, ailelerinden böyle oy istemiş, böyle oy toplamıştınız dediğimizde mülakat gibi mülakat yapacağız dediler. Elbette kabul etmedik. Ama bugün duyuyoruz ki efendim 45 dakika sürecek. Kamerayı da koyacağız. Onu da yapacağız, bunu da yapacağız diyerek partizanlığı, adam kayırmayı, yüksek not alanı, ailesi muhalif diye geride bırakıp düşük not alanı birilerinin yakını diye, AK Parti'den torpilli diye ileriye alan sistemi devam ettirecekleri anlaşılıyor.

 “İSYAN EDEN HERKESLE BİRLİKTE MÜCADELELERİNE OMUZ VERECEĞİZ”

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'ndan bir gün önce genç hocalarımız, öğretmenlerimizle, atanamayan değil, ne suçu vardı atanamıyormuş. Veya senin nasıl bir mesuliyetin var bu işte? Atayamıyormuşsun. Bal gibi mülakat mağdurlarıyla ve çağdaş, bilimsel, laik eğitime karşı yürütülen müfredat çalışmasına da isyan eden herkesle birlikte 18 Mayıs’ta saat 13.00’te İstanbul Saraçhane'de onların sesine ses, mücadelelerine omuz vereceğiz. Onların sesini duyuracağız. Müzakere de edeceğiz, ama bu güzelim gençler için mücadelenin de en büyüğünü vereceğiz.

Bir diğer yandan seçim meydanlarında en çok emeklilerden bahsettik. Emekliler için 26 Mayıs Pazar günü saat 13.00’te Ankara'da Bir büyük emekli mitingi düzenliyoruz. Emeklilerin sesini bütün Türkiye'ye duyuracağız."

MSB: "3 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi" MSB: "3 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi"

Kaynak: anka