AHBAP’dan Hatay Gençlik Merkezi AHBAP’dan Hatay Gençlik Merkezi

Ak Parti Samandağ İlçe Örgütü 3 Aralık Dünya Engelliler günü dolayısıyla Engelsiz Yaşam Rehabilitasyon Merkezi'ni ziyaret etti. 
Ziyaret sırasında Ak Parti Samandağ İlçe Başkanı Ahmet Toysal ve Ak Parti Samandağ Koordinatörü Hasan Arslan özel bireylere hediyeler dağıttı.
 Engelsiz Yaşam Rehabilitasyon Merkezi kurucusu Psikolog Mehmet Can ve Rehabilitasyon Merkezinde görev yapan tüm Eğitimcilere yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür eden Ak Parti Samandağ Koordinatörü Hasan Arslan “Bizim bugün burada olmamızın sebebi her ne kadar dilimiz dönmese de engelliler günü diyoruz. Maalesef hoş da bir tabir değil ama öyle adlandırılıyor Engelliler Günü olarak kabul görüyor bizler de bu gün dolayısıyla buradayız. Tabi ki biz çoğu şeye şahidiz. Sevgili Mehmet Hocamızın 6 Şubat Depreminden sonra kendi ekibiyle birlikte yaptığı çalışmalara şahidiz. Ben tekrar arkadaşlarım adına ve teşkilatımız adına kendisine ve hocalarımıza çok teşekkür ediyorum. Allah hepinizden razı olsun.” dedi.
Engelsiz Yaşam Rehabilitasyon Merkezi kurucusu Psikolog Mehmet Can, kendilerinin daha önce belediye başkanının da katılımıyla ilçe merkezinden Deniz’e kadar tekerlekli sandalye ile yürüyüş yaptıklarını hatırlatarak,” Bu yürüyüşte şunu anlatmaya çalıştık, bu çocukları görmek istiyorsanız sadece 3 Aralık’ ta onları kutlayarak değil. Bu insanların ulaşım sorunu var. Ulaşılabilir herhangi bir mekanda bir kişi engelli değildir. Engel dediğimiz şey önümüze çıkan hayatımızdan, sosyal yaşantımızdan kesen parkurlardır. biz bu insanları topluma kazandıracaksak önce şunu yapmalıyız. Ulaşılabilir bir yol, bu insanların sosyalleşmesi için tesisler gerekiyor. O yüzden buraya gelen birçok siyasetle ilgili arkadaşlarımıza bunu sürekli dile getiriyoruz. Zaten şimdi deprem bölgesindeyiz, aileler çadırda kalıyor.  CİMER’e yazdık çocuklar bu koşullarda zorlanıyorlar o yüzden çocuklar haftanın beş günü buraya gelsin. Normalde buraya 2 saat geliyor. Bir gün gelsin hem ailelerin üzerindeki sorumluluk biraz olsun kaldırılır, hem de bu çocuklarla depremin travmalarını daha iyi işleyebiliriz. Bu şekilde sesimiz olabilirseniz çok seviniriz. Parti ve ideoloji gözetmeksizin açıldığımızdan bu yana Hasan Arslan abimiz hep yanımızda oldu. kendisine çok teşekkür ediyorum. O yüzden biz yanımızda kim olursa olsun Allah hepsinden razı olsun.” dedi.
Can, konuşmasının devamında, depremin ilk gününden itibaren özveriyle çalışan Merkezde görev yapan eğitimcilerin yaptığı çalışmaları anlatarak, başta onlar olmak üzere herkese teşekkür ederek herkesin 3 Aralık Engelliler Gününü kutladı.
Daha sonra katılımcılar getirdikleri hediyeleri Merkezdeki çocuklara takdim etti.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı
 

Editör: Nezahat Fırıncıoğulları