Akkuyu Nükleer Santrali inşaatında çalışan en az 1500 işçi yedikleri yemekten zehirlendi.

Mersin’in Gülnar ilçesinde yapımı devam eden Akkuyu Nükleer Santrali inşaatında çalışan en az bin 500 işçi yemekten zehirlendi. Alınan bilgilere göre önceki gün öğle saatlerinde verilen tavuk yemeği ardından zehirlenen işçilerden yaklaşık 250 kişinin Silifke Devlet Hastanesi’ne kaldırıldığı öğrenildi.

BİNİ AŞAN İŞÇİ ÇEVRE İLÇELERDE BULUNAN HASTANELERE KALDIRILDI
250 işçinin burada tedavi altına alındığı öğrenilirken, geri kalan işçilerin çevre ilçelerde bulunan hastanelere kaldırıldığı bilgisi alındı.

Henüz zehirlenme olup olmadığı, zehirlenme varsa bunun kaynağı bilinmemekle beraber olaydan etkilendiği bildirilen işçi sayısı 300 ila 1.500 arasında değişiyor.

HDP Mersin İl Örgütü’nden İhsan Derinöz ise yemek yemeyenlerin de zehirlenme belirtileri gösterdiğini söyledi. 300 kişinin sadece Silifke Hastanesi‘nde tedavi gördüğünü belirten Derinöz, diğer hastanelerde de zehirlenme belirtileri gösteren işçilerin tedaviye alındığını anlattı.

Bölgeden gelen görüntülerde bazı çalışanların yerlere yattığı, bazılarının halsiz şekilde beklediği görülüyor.

Mezopotamya Ajansı, zehirlenen işçilerin sayısını 1.500 olarak verdi. Ajans, 250 işçinin Mersin Devlet Hastanesi‘nde tedavi altına alındığını ve geri kalan işçilerin bir kısmının Akkuyu bünyesindeki sağlık birimlerinde tedavi edildiğini bir kısmının ise çevre ilçelerde bulunan hastanelere kaldırıldığı bilgisini verdi.

bianet‘ten Tuğçe Yılmaz‘ın konuştuğu Mersin Tabip Odası Başkanı Dr. Nasır Nesanır ise söz konusu işçilerin sayısının yaklaşık 300 olduğunu, aralarında durumu ağır olan birinin bulunmadığını ve çoğunun taburcu edildiğini söyledi.

Nesanır, Akkuyu NSG’de önceki yıllarda yaşanan iş cinayetlerine, kazalarına ve zehirlenmelere dikkat çekerek, bugün yaşananın tekil bir örnek olmadığını ve Akkuyu NGS’nin işçi ve halk sağlığı açısından büyük sorun teşkil ettiğini vurguladı.

Taner Yemek’in referansları: Savunma Bakanlığı, şirketler, yurtlar

Akkuyu’daki işçilere yemek tedariki yapan şirket olan Taner Yemek’in referansları arasında Savunma Bakanlığı da bulunuyor. Ayrıca Limak‘tan Kalyon ve  İÇTAŞ‘a,  öğrenci yurtlarından Dumankaya ve Sur Yapı‘ya kadar çok sayıda bilinen şirket ve kurum bulunuyor.

Editör: Nesli