Haber: MERVE GÜVEN - Kamera: DURSUN ALKAYA

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Sivas’ta; “Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu da bu şehrin evladıdır. Nedense Sivas’tan yetişip Türkiye sevgisi, millet sevgisi, vatan sevgisiyle dolu olanlar çok ağır eziyetler gördüler, çok acı çektiler. Rahmetli Muhsin başkan da onlardan birisi...İnşallah burası kazanıldıktan sonra elbette İYİ Parti de iktidara doğru yürüyecek. Şu sözü verebilirim ben İYİ Parti’nin Genel Başkanı olarak hem Muhsin başkanın hem Sinan Ateş’in katillerini yakalayıp hukuka teslim edip gereğinin yapılmasını sağlamak bizim için namus sözüdür. Bunun için inşallah bunu başaracağız” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 31 Mart yerel seçimleri için Edirne’de başlattığı il gezilerine devam ediyor. Akşener, bu kapsamda bugün Sivas’ı ziyaret etti. Sivas’ta İYİ Parti’nin büyükşehir belediye başkan adayı olarak Mehmet Ceylan’ı açıklayan Akşener, Sivas’ta ilk olarak İYİ Parti Sivas İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. Akşener, burada şu konuşmayı yaptı:

MEHMET CEYHAN’I SEÇTİREBİLİRSEK İDDİA EDİYORUM Kİ SİVAS KAZANIR VE SİVAS KONGRESİ’NİN GETİRDİĞİ O HEYECANI HERKES YAŞAR”

“Her bir kardeşimizin kadınıyla, erkeğiyle yiğit olduğu, bu ülke kurulurken Milli Mücadele verilirken canını, geleceğini, istikbalini her şeyini millet için bu devletin kurulması için ortaya koymuş insanların şehrindeyiz. Biz bu manevi iklimle bugün burada belediye başkan adayımızı ve ilçe belediye başkan adaylarımızı ilan etmek için geldik. Sayın Mehmet Ceylan, genç yaşından itibaren yiğidoların Sivas Kongresi’nden itibaren ortaya koydukları iradenin peşinden gitmiş, onun karşılığında da pek çok bedel ödemiş bir arkadaşımızdır. İnşallah Sivas’ı kazanacak. Sivas’a göreceksiniz hepiniz şahit olacaksınız ki herhangi bir menfaat gütmeden gerçekten çok büyük hizmetlerin vesilesi olacak. Çünkü Mehmet Ceylan’ın Türk dünyasında da çok hizmetleri vardır. Ankara, İstanbul gibi büyükşehirlerde kendini ispatlamış, iş insanlığı manasında büyük başarılar göstermiş bu kardeşimiz Türk dünyasına da çok hizmetleri olan bir insandır...İstanbul’da, Ankara’da garip gurebanın yanında oldu ben buna şahidim. Bütün bunların neticesinde bu bilgi birikimle çalmadan, çaldırmadan, istismar etmeden, birilerini kayırmadan, birilerini yandaş hale getirmeden, kimseye haksız iş yapmadan, Sivas’ın bütün imkanlarını Sivaslılara kullanacağına yüzde 100 eminim. İnşallah her bir yiğidoya ulaşır, helal oylarını alır. Mehmet Ceyhan’ı seçtirebilirsek iddia ediyorum ki Sivas kazanır ve Sivas Kongresi’nin getirdiği o heyecanı herkes yaşar.

HEM MUHSİN BAŞKANIN HEM SİNAN ATEŞ’İN KATİLLERİNİ YAKALAYIP HUKUKA TESLİM EDİP GEREĞİNİN YAPILMASINI SAĞLAMAK BİZİM İÇİN NAMUS SÖZÜDÜR. BUNUN İÇİN İNŞALLAH BUNU BAŞARACAĞIZ”

Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu da bu şehrin evladıdır. Nedense Sivas’tan yetişip Türkiye sevgisi, millet sevgisi, vatan sevgisiyle dolu olanlar çok ağır eziyetler gördüler, çok acılar çektiler. Rahmetli Muhsin başkan da onlardan birisi. Onun da burada bir emaneti var, onun da burada Mehmet Ceylan’a ve bizlere yüklediği bir görev var. Rahmetlinin cinayetinin aydınlatılabilmesi için ailesi de biliyor ki bütün elimden ne geliyorsa, imkanlarım neyse onları sonuna kadar kullanmış bir şahısım. Çünkü rahmetliyle bir ağabey kardeştik, 2 yaş vardı aramızda ama ağabey kardeştik. O nedenle inşallah burası kazanıldıktan sonra elbette İYİ Parti de iktidara doğru yürüyecek. Şu sözü verebilirim ben İYİ Parti’nin Genel Başkanı olarak hem Muhsin başkanın hem Sinan Ateş’in katillerini yakalayıp hukuka teslim edip gereğinin yapılmasını sağlamak bizim için bir namus sözüdür. Onun için inşallah bunları başaracağız.”

Kaynak: anka