(ANKARA) - Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), ‘Türkiye Enduro ve ATV Şampiyonası’nın ikinci ayağına ev sahipliği yaptı. Türkiye Motosiklet Federasyonu tarafından düzenlenen ve Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin ana sponsorluğunda gerçekleştirilen yarışa Türkiye’nin dört bir yanından 126 sporcu katıldı. 

YUNUSEMRE BELEDİYESİ’NDEN 'ATA’YA SAYGI YÜRÜYÜŞÜ' YUNUSEMRE BELEDİYESİ’NDEN 'ATA’YA SAYGI YÜRÜYÜŞÜ'

Türkiye Motosiklet Federasyonu tarafından düzenlenen ‘Türkiye Enduro ve ATV Şampiyonası’nın ikinci ayak yarışları 4-5 Mayıs’ta Bala ilçesinde yapıldı. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle Beynam 312 Motor Sporları Merkezi'nde gerçekleşen organizasyonda; EnduroGP, E1, E2, E3, E1B, E2B, E3B, EC, kadınlar, gençler, ATV1, ATV2 ile veteran sınıflarında ana yarışlar yer aldı.

Türkiye Enduro ve ATV Şampiyonası'nın Balâ ayağında 108 enduro motosikleti ve 18 ATV aracıyla 6'sı kadın toplam 126 sporcu, zorlu engelleri aşarak dereceye girmek için mücadele etti.

Yarışmaya destek veren Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkürlerini dile getiren Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar, şunları söyledi:

“Türkiye Motosiklet Federasyonu olarak ‘Türkiye Enduro ve Atv Şampiyonası’nın ikinci etabını gerçekleştiriyoruz. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin çok büyük desteği, ilgisi ve himayesinde gerçekleştirdiğimiz bu yarışa 30 civarında ilden sporcumuz katıldı. Toplamda 126 sporcumuz var ve 6’sı kadın yarışçımız. Baba-kız, baba-oğul ve eşleriyle birlikte yarışan sporcularımız var. Halkın büyük ilgi gösterdiği ve seyir zevki olan bir spor branşı. Yaklaşık 20-25 gün süren hazırlık sonrasında bu yarışı düzenledik. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın spora ve sporcuya verdiği desteği de biliyoruz.”

312 Motor Sporları Kulüp Başkanı Sinan Çetin ise yarışa ilişkin şu bilgileri verdi:

“Bu yarışta Ankara Büyükşehir Belediyesi bize hem alan hem de makine desteği sağladı. Aynı zamanda ana sponsorumuz Ankara Büyükşehir Belediyesi oldu. Zorlu bir organizasyon, Mansur Başkan'ın çok büyük bir desteği ile bu parkur 7 günde hazırlandı. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz.”

Yarışlarda dereceye girenlere kupa ve hediyeleri düzenlenen törenle verildi.

 

 

 

Kaynak: anka