“Milli Eğitim Bakanlığı Müfredat Değişiklikleriyle Neyi Amaçlıyor?” “Milli Eğitim Bakanlığı Müfredat Değişiklikleriyle Neyi Amaçlıyor?”

Samandağ'ın ilk Kadın Bağımsız Başkan Adayı Çağla Cemali seçim çalışmaları kapsamında gerçekleştirdiği Halk Buluşmalarında Kuşalanı ve Mızraklı Mahallesini ziyaret etti.
Mahalle Halkının yoğun ilgi ve sevgisiyle karşılanan Samandağ Bağımsız Belediye Başkan Adayı Çağla Cemali mahallelerde yaptığı konuşmalarda “Samandağ İçin Seferberlik” sloganıyla yola çıktıklarını vurguladı.
Bağımsız Kadın aday olarak Samandağ’ da bir ilke imza atmaya çalıştıklarını ifade eden Cemali, tanımayanlar için kısaca kendisini anlattı.
Bağımsız Aday Çağla Cemali, 85Bağımsız aday platformu olarak yola çıktıklarını belirterek, platformun ve yönetim anlayışlarının neler olduğu ile ilgili konuştu.
Samandağ Bağımsız adayı Çağla Cemali konuşmasında “İlçemize yönelik imha ve inkar politikaları deprem sonrası daha da görünür oldu. Geçmiş belediye yönetim biçimleri halkın sorunlarına çözüm üretmekten uzak; kadınların, gençlerin, emekçilerin, çocukların yönetime katılımından yoksun, ortaya konan faaliyetlerin denetlenemediği bir biçimdeydi. Yağma ve rant politikalarına dayalı yönetim anlayışı birilerini zengin etmiş bizlere ise yaşamı her geçen gün daha da dayanılmaz hale getirdi. Deprem ile birlikte dayanışmaların, gönüllülerin ortaya koyduğu irade ise yaşamak ve yaşatmak üzere seferberlik olmuştur. Kendi kendini yönetebilen, bunu olağanüstü şartlarda pratiğe döken bu iradenin bugün Samandağ'ı yönetmesi gerekmektedir. Bağımsız devrimci aday platformu olarak çalışmamız bunun üzerine şekillenmektedir.” dedi.
Cemali, konuşmasının devamında “Ortaya koyacağımız politikalar mahallelerin ihtiyaçları ve talepleri üzerine şekillenecek. Mahalle halkı yaşadığı yerin sorunlarını herkesten daha iyi tespit eder, çözüm için harekete geçer, belediyeyi harekete geçirebilir. Bunun yanında deprem süreciyle birlikte ortaya çıkmış ve hızlıca müdahale edilmesi gereken sorunlarımız var.” dedi. Seçilmesi 
halinde gerçekleştirecekleri projelerle ilgili bilgi veren Cemali, Herkesi seçim sürecinden başlamak üzere çalışmalarında yer almaya ve mahalle birimlerine katılmaya davet etti.
Foto-Haber: Nezahat Fırıncıoğulları
 

Editör: Nezahat Fırıncıoğulları