Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Öğretmen atamaları fazla uzamayacak, yakında bir miktar atama yapacağız" açıklamasıyla ilgili "Biz mevcut öğretmen sayımız, ihtiyacımız, onlarla beraber oturup Cumhurbaşkanımıza bir değerlendirme yapacağız. Sonra da sayı açıklanır. Hazine ve Maliye Bakanımızın da olması gerekir bu toplantıda. Sayı olsaydı zaten Cumhurbaşkanımız söylerdi" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Meclis’te AKP’nin grup toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Tekin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün yaptığı “Öğretmen atamaları fazla uzamayacak, yakında bir miktar atama yapacağız ancak şimdi rakam vermek doğru olmaz. Milli Eğitim Bakanımız konuyu çalışıyor” açıklamasının hatırlatılarak “Bir takvim ve sayı var mı” sorusu üzerine şunları söyledi:

“Biz mevcut öğretmen sayımız, ihtiyacımız, onlarla beraber oturup Cumhurbaşkanımızla bir değerlendirme yapacağız. Sonra da sayı açıklanır. Hazine ve Maliye Bakanımızın da olması gerekir bu toplantıda. Sayı olsaydı zaten Cumhurbaşkanımız söylerdi."

“Belli bir sayı yok” denmesi üzerine Tekin, “Sayı olsaydı zaten Cumhurbaşkanımız söylerdi” yanıtını verdi.

Tekin, “Ücretli öğretmenlerin sayısının 90 bini bulduğu söyleniyor. O yüzden bazı eğitim sendikaları zaten ihtiyacın 90 bin olduğunu ifade ediyor” denmesi üzerine Tekin, “Konuşulan rakamlar, çok büyük oranda eksik ya da yanlış bilgiye dayanan rakamlar. Sayıyı açıkladığımız zaman net rakamları da paylaşacağız. Bizim ihtiyaçlarımız, sürekli revize ediyoruz" diye konuştu.

 

1 MAYIS’TA İSTANBUL, ANKARA VE İZMİR’DE RAYLI SİSTEMDE ULAŞIM ÜCRETSİZ OLACAK 1 MAYIS’TA İSTANBUL, ANKARA VE İZMİR’DE RAYLI SİSTEMDE ULAŞIM ÜCRETSİZ OLACAK

 

Kaynak: anka