HABER: ESRA TOKAT

Sincan Cezaevi’nde görülen Kobani Davası öncesinde duruşmayı takip eden CHP Heyeti adına açıklama yapan Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, ''Buradan mahkeme heyetine sadece şunu söylüyorum: Dosyaya bakın, yasaya bakın, gözünüzü, kulağınızı iktidardan, siyasi baskılardan uzak tutun” dedi.

KARA KUVVETLERİ KOMUTANI BAYRAKTAROĞLU, PAKİSTAN’A RESMİ ZİYARETTE BULUNDU KARA KUVVETLERİ KOMUTANI BAYRAKTAROĞLU, PAKİSTAN’A RESMİ ZİYARETTE BULUNDU

Eski HDP eş genel başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın da yargılandığı Kobani Davası’nın 82’nci duruşması görülüyor. 

Duruşma öncesi CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in görevlendirmesiyle duruşmayı takip eden CHP Heyeti adına Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, açıklama yaptı. Başarır, şöyle konuştu:

"10 yıldır süren bir dava, bir genel başkan ve milletvekilleri yargılanıyor. Bizim buradan yargıçlara çağrımız şudur: Yasaya göre, vicdanınıza göre karar verin. Her türlü siyasi baskıdan uzak durun. Maalesef ki ülkemizde özellikle son 10 yıldır kararlar, yasaya ve vicdana göre değil, Türkiye'deki siyasi iklime göre veriliyor. Biz buna karşıyız.  O yüzden davanın tüm süreçlerini takip ettik, dosyayı da aşağı yukarı biliyoruz. Bugün karar bekliyorduk ama biz adaletin ihtiyacı olduğu her yerde CHP olarak olacağız, olmalıyız. Buradan mahkeme heyetine sadece şunu söylüyorum: Dosyaya bakın, yasaya bakın, gözünüzü, kulağınızı iktidardan, siyasi baskılardan uzak tutun. Çünkü gelişmiş demokratik ülkelerin hepsinde adalet böyle tesis ediliyor, biz de bunu istiyoruz. Bundan sonra CHP olarak Türkiye’nin neresinde bir belediye başkanı, bir milletvekili ya da yurttaş adalet arıyorsa orada olacağız.''

CHP heyetinde, Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftçi, Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ile Ankara Milletvekili Aliye Timisi Ersever de bulundu.

 

Kaynak: anka