Samandağ Belediyesi ile Özel Samandağ Yükseliş Koleji’nin 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla birlikte yürüttüğü Sosyal Farkındalık Projesi’nin tanıtımı gerçekleştirildi.
Sokak hayvanlarını korumaya yönelik hazırlanan projenin tanıtımı Abdullah Cömert Alanında İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Menderes Tunç, Belediye Başkan Yardımcısı Tahsin Demir, Özel Yükseliş Koleji Okul Müdürü Necdet Miçooğulları, öğretmenler ve öğrencilerin katılımıyla yapıldı. 
Yükseliş Koleji öğrencileri; dünyanın yalnız insanlara ait olmadığını, tüm canlıların yaşam hakkı olduğunu ve hayvanların da hakları olduğunu vurguladıkları dövizlerle alanı doldurdu. Proje kapsamında hazırlanan kulübelerden biri Abdullah Cömert Alanına bırakıldı.
Belediye Başkan Yardımcısı Tahsin Demir, projeyle ilgili verdiği bilgide; 12 adet hayvan kulübesinin Samandağ’ın muhtelif noktalarına koyulacağını belirterek “Belediyemiz tarafından Yükseliş Koleji işbirliği ile 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla, hayvan sevgisi ve hayvanları koruma ile ilgili farkındalık oluşturmak amacıyla ilçemizin muhtelif yerlerine kedi ve köpek kulübeleri yerleştirdik. Öğrencilerimize hayvan sevgisini aşılayarak bu bilinci çocuklarımıza küçük yaşta kazandırmak için yerleştirilen her kulübe bir sınıfın sorumluluğunda olacak ve kulübelerin bakımı kulübeden sorumlu tutulan sınıflar tarafından yapılacak. Can dostlarımızın can güvenliği, barınma ve beslenme ihtiyaçlarının karşılanması için elimizden geleni yaparak can dostlarımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz.” ifadelerine yer verdi.
Yükseliş Koleji Müdürü Nejdet Miçooğulları,  “4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü münasebetiyle Özel Samandağ Yükseliş Koleji ile Samandağ Belediyesinin ortaklaşa yürüttüğü Sosyal Farkındalık Projesi kapsamında sokak hayvanlarını korumaya yönelik çok güzel bir çalışmaya imza attık. Samandağ Belediyesinin sağladığı sokak hayvanları barınaklarını Yükseliş Kolejinin öğretmen ve öğrencileri çevreye güzel görüntü verecek boyama ve süsleme çalışmalarıyla bugüne dikkat çeken, insanlara bu bilinci aşılayan bir çalışma ortaya koydu.” dedi.  Miçooğulları, sokak hayvanlarının artık sorun olmaktan çıkıp onların da en az insanlar kadar yaşamaya hakkı olduğu bilinci tüm insanlar tarafından bilinmesi gerektiği vurguladı.

Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim