Samandağ’da Gençlik Yürüyüşü Samandağ’da Gençlik Yürüyüşü

Gülben Ergen’in kurucusu ve başkanı olduğu Çocuklar Gülsün Diye Derneği, 52.Anaokulunu Samandağ’da açtı.
 Yapımını Bridge To Türkiye Fund’un üstlendiği anaokuluna “Çocuklar Gülsün Diye-BTF Anaokulu” ismi verildi.          
Dernek Reyhanlı, Kırıkhan ve İskenderun’daki anaokullarından sonra Samandağ ile Hatay’daki 4. anaokulunu açmış oldu.
Açılış törenine Dernek Başkanı Gülben Ergen, Samandağ Kaymakamı Alper Kırgıl, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İbrahim Cahit Ayazhan , İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdem Yaşar ve  davetliler katıldı. Açılışın ardından Millî Eğitim Bakanlığı’na hibe edilen Çocuklar Gülsün Diye Anaokulu’nda yaklaşık 100 öğrenci eğitim alacak.
Karaçay Mahallesi’nde Bridge to Türkiye Fund (BTF) katkılarıyla yaptırılan 2 derslikli “Çocuklar Gülsün Diye BTF Anaokulu”nun açılış töreninde, 52’nci anaokullarını Samandağ’da açmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden ünlü sanatçı Gülben Ergen, depremi unutmadığını, unutturmayacağını, afet bölgesinde desteklerinin ve okul açılışlarının devam edeceğini vurgulayan Gülben Ergen, anaokulunun hazırlık sürecine ve açılışına katılım sağlayan oğlu Atlas Erdoğan’a da teşekkür etti.
Ergen, Çocuklar Gülsün Diye Derneği olarak Milli Eğitim Bakanlığı ile imzaladığı protokol çerçevesinde ihtiyacı olan illerde anaokulu yapmaya önümüzdeki dönemde de devam edeceklerini vurguladı.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdem Yaşar da anaokulunu ilçeye kazandıran Ergen ve ekibine teşekkür etti.
Konuşmaların ardından katılımcılarla birlikte açılış kurdelesini kesen Ergen, sınıfları ziyaret ederek çocuklarla birlikte vakit geçirdi.
Samandağ’da açılan 52. Çocuklar Gülsün Diye – BTF Anaokulu çocuklarımızın hareket, bilişsel, sosyal ve duygusal, dil ve öz-bakım alanlarında desteklenerek var olan potansiyellerini ortaya çıkarmalarını ve en üst düzeyde geliştirmelerini amaçlayan, programlı ve sistemli bir eğitim almalarını sağlayarak geleceğimizi aydınlatacak gençlerin yetişmesine büyük katkı sağlaması amaçlanmaktadır.
Foto-Haber: Neslihan Sağaltıcı
 

Editör: Nezahat Fırıncıoğulları