Geçtiğimiz Mayıs ayında gündeme getirmiş sokak hayvanların yarattığı tehlikeye dikkat çekmiş ve sorunu çözecek olan belediyenin vaktinin daraldığını ifade ederek uyarmıştık.
Geçtiğimiz hafta sokak hayvanlarının neden olduğu iki kaza meydana geldi.      
 İki kazada da can kaybı yaşanmaması tek tesellimiz. Tabi bu bize yani basına yansıyanlar. 
Bu sorunun çözümü için daha önce de ifade ettik yineleyelim; sokak hayvanlarının yaşayabilecekleri güvenli alanlar yaratılırsa insanların da güvenliği sağlanır. Sokak hayvanlarına güvenle yaşayabilecekleri alanları sağlamak belediyelerin görevi. 31 Aralık 2022 tarihine kadar bu alanların yaratılması gerekiyor.
Samandağ Belediyesi Haziran ayı Meclis toplantısında sokak hayvanları ile ilgili yaklaşık iki aydır çalışma yaptıklarını belirten Belediye Başkanı Refik Eryılmaz “Onların doğal bir ortamda barınabilmeleri için yer arayışındayız. Ama bu tabi ki meskun alan dışında olmalı. Bizim mülkiyetimizdeki araziler olmak üzere hazine adına kayıtlı arazilerin de üzerinde ciddi bir çalışma yaptık. Bir iki yer bulduk. Ama uygun değildi. Orman Müdürlüğünden talep ettik içerisinde oluşacak yapılar dolayısıyla Orman Müdürlüğü çok sıcak bakmıyor. Onun dışında bir alan bulacağız mecbur.” demiş ve bu sorunu en kısa sürede çözmek için çabaladıklarını da sözlerine eklemişti.
O günden bu güne bir gelişme oldu mu yoksa 31 Aralık tarihine daha var deyip bekleyelim mi? Sorun daha önce çözülemez mi? Malum bizim ülkemizde en ucuz şey insan yaşamı, sizler çözüm üretene kadar daha kaç can yanacak?
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim