İlçemiz Atatürk Mahallesi Kışla Caddesinde (Güneypark Hastanesi Poliklinik Karşısı) hizmete giren Çağdaş Eczanesi görkemli bir törenle hizmete girdi.
Banka emeklisi Hikmet Deniz’in oğlu olan Eczacı Çağdaş Malik Deniz’e ait Eczane Çağdaş’ ın açılışına CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, İlçe Kaymakamı Murat Kütük, Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz, Belediye Başkan yardımcıları Aydın Duran, Tahsin Demir, İlçe Emniyet Müdürü Asuman Karacık, Ak Parti İlçe Başkanı Semir Özdemir ve İlçe Yöneticileri, CHP İlçe Başkanı Turgay Abacı ve İlçe Yöneticileri, CHP kadın Kolları Başkanı Yüksel Berber, Muhtarlar Derneği Başkanı Mahir Cebburoğlu, Hatay Eczacılar Odası Başkanı Sedat Aközcan, Devlet Hastanesi Acil Doktoru Nevzat Aslan, Samandağ Soyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Uzay Fırıncıoğulları, Belediye Meclis üyeleri, Eczacı Çağdaş Malik Deniz’ in meslektaşları ve çok sayıda davetli katıldı.
Açılış Organizasyonunu Stef Organizasyonun yaptığı törenin açılış konuşmasını Eczacı Çağdaş Malik Deniz yaparak, kendisini yalnız bırakmayarak açılışa gelen herkese teşekkür etti. Deniz, konuşmasının devamında “Samandağ’ da hizmet verecek olmaktan dolayı hem mutlu, hem de gururluyum. Biliyorsunuz eczacılarımız zor günlerden geçiyor. Ben de diyorum ki eczaneler yaşasın, halkımız yaşasın. Hepinize geldiğiniz için tekrar teşekkür ediyorum. Hoşgeldiniz.” dedi. 
Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz, herkesi selamlayarak, hayırlı olsun dileklerinde bulundu. Başkan Eryılmaz, hem eczacıların, hem de başka mesleklerden insanların zor bir süreçten geçtiğini belirtti. Eryılmaz, konuşmasında eczane karşısındaki ve kapanan 100. Yıl hastanesi, ile Devlet hastanesine de değindi. İstihdam yaratan bir hastanenin kapanmasının hem çalışanlarının işsiz kaldığını, hem de bu bölgedeki esnafı mağdur ettiğini belirterek hastanenin yeniden faaliyetlerini sürdürebilmesi için üzerlerine düşen sorumluluk ne ise Belediye olarak yerine getirmeye hazır olduklarını ifade etti. Devlet hastanesi ile ilgili konuşmasında “ Devlet Hastanesi yeni binasının Doğumevi, Çocuk Hastanesi ve ya KETEM olması için Ak Parti milletvekillerimizle görüşeceğim. 
Umarım bu konuda bir adım atılır. Ben tekrar genç kardeşimize başarılar diliyorum. Tebrik ediyor ve hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.
İlçe Kaymakamı Murat Kütük, “Genç arkadaşımıza hayırlı uğurlu olsun diyor başarılar diliyoruz. İnşallah Samandağ Halkına güzel hizmetlerde bulunur. Hastane konusunda da ben Samandağ’ın girişimci ruhuna güveniyorum. İnşallah kısa zamanda hastaneyi tekrar ayağa kaldıracaklardır.  Bütün esnaflarımız, sadece sağlıkçılar değil gıda sektöründeki arkadaşlarımız, kafeteryalarımız hepsinin beklentisi bu. Buradan basın mensuplarımız aracılığıyla da girişimci arkadaşlarımıza duyuruda bulunuyoruz. Bu bina cenaze gibi durmasın hep birlikte ayağa kaldıralım. Eczanemiz arkadaşımıza, Samandağımıza ve buradan hizmet alacak herkese hayırlı olsun, Allah utandırmasın. Başarılar diliyoruz.“ ifadelerine yer verdi.
CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, eczacıların sorunlarını hem eşi, hem kız kardeşinin eczacı olması hasebiyle çok yakından bildiğini belirterek, CHP Grup Başkan vekilli Özgür Özel’in konuyla yakinen ilgilendiğini ve sorunların bir an önce çözülmesini diledi.
Milletvekili Güzelmansur, konuşmasının devamında Samandağ’ da sadece özel sektör yatırımlarının açılışlarına katılmak istemediğini, kamu yatırımı açılışlarının da olmasını istediğini belirtti. Güzelmansur, “Genç kardeşimiz Sayın Çağdaş Malik Deniz'e, ailesine iş yerlerinin hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyor, başarılar diliyorum.” dedi.
Hatay Eczacılar Odası Başkanı Sedat Aközcan, hoş geldin dileklerinde bulunarak “Eczanelerimiz vatandaşlarımızın kapısını çalmadan girebildikleri en yakın sağlık kuruluşlarıdır. Her türlü danışmanlıklarını rahatlıkla alabildikleri, hiç sıkıntı çekmeden hizmet aldıkları yerlerdir. Bu günden itibaren Çağdaş kardeşimiz de Samandağ Halkımıza bu hizmeti en iyi şekilde sunacaktır. 
Biz Hatay Eczacılar Odası olarak Çağdaş kardeşimize hayırlı olsun diyor, her zaman koşarak zevkle yapacağı bir meslek hayatı olmasını diliyoruz.” dedi.
Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından açılış kurdelesi kesildi ve Stef Organizasyon tarafından hazırlanan ikramlar davetlilere sunuldu.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim