Samandağ’da Gençlik Yürüyüşü Samandağ’da Gençlik Yürüyüşü

Eğitim Sen Samandağ Şubesinin 12. Olağan Kongresi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Toplantı salonunda gerçekleştirdi. 
Kongrenin divan başkanlığını İbrahim Aydoğan yaparken, üyeliğini Mutlu Sat ve Ferit Diker yaptı.                     Kongre sonunda gerçekleştirilen seçimde iki liste yarıştı. Seçim sonucunda; Cüneyt Kayıkçı 129 oyla yeniden Eğitim- Sen Samandağ Şube başkanlığına seçilerek güven tazeledi.
ADAYLAR BİRLİK VE BERABERLİK MESAJLARI VERDİ
Birlik ve beraberlik vurgusunun ön planda olduğu kongre, depremde hayatlarını kaybeden vatandaşların anısına saygı duruşu ile başladı.
Samandağ Eğitim Sen Şube Başkanı Cüneyt Kayıkçı’nın açılış konuşmasının ardından mikrofonu Samandağ Eğitim Sen Şube Başkan Adayı Utkan İbrahim Miçooğulları alarak konuşmalarını gerçekleştirdiler.
Kongre sonuçlarına göre:    Cüneyt Kayıkçı 129, Esat Kudret 126, Sevra Gülan Çivi 121, Salih Esmer 124, Esra Emir Bakır 115, Hüseyin Ali Atar 116, Mine Doğru Özkan 114, Utkan İbrahim Miçooğulları 87, Semai Miçooğulları 87, Oya Bakımcı Yiğit 78, Mehmet Uysal 80, Dilber Bastırma Bozdemir 76, Orhan Hişmi Oğulları 81, Pervin Mutlu 71 oy aldı.
Kongre sonunda adaylar birbirini tebrik ederek başarı diledi.
“UMUTSUZLUK YASAK”.
Kongre sonunda Eğitim Sen Samandağ Şubesinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Umutsuzluk Yasak. 12. Olağan Genel Kurulumuz sona erdi. İşimiz çok, yol çetin ve fakat omuz omuza veren sınıf yoldaşları için aşılamaz değil. Yıllardır özlediğimiz bir tablo. Salonda rakip alanda yoldaş.
Daim olsun bu yoldaşlık ve  boynumuza  borç...  Selam olsun umutsuzluğu yasak kılıp diri tutanlara. Yarin yanağından gayrı her yerde her şeyde hep beraberin inşasında bir çakıl taşı olmaya talip olanlara selam olsun. Bu fotoğrafı  yaşamın her alanına yedirmek ve yoldaşça renkleri bir potada eritmek de boynumuzun borcu olsun. Kongreyi sahiplenen delege ve üyelerimize, emeği geçen tüm dostlara, bizleri onurlandıran kitle ve parti örgütü temsilcileri ile basın emekçilerine en içten sevgi ve saygılarımız ile. Hepimiz birimiz, birimiz hepimiz için. Yaşasın örgütlü mücadelemiz. Emekçiyiz Haklıyız Kazanacağız”
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı
 

Editör: Nezahat Fırıncıoğulları