Eksun Gıda Genel Müdürü Ahmet Demir, büyük zincir marketlerde tıbbi beslenme tedavisi gerektiren hastalıklara yönelik gıda ürünlerinin satışının zorunlu hale gelmesini değerlendirdi. Resmi Gazete’de yayınlanan yönetmeliğin çölyak hastalarını ve glütensiz beslenmeyi tercih eden tüketicileri olumlu yönde etkileyeceğini belirten Demir, “Bu kararla birlikte glütensiz ürünlerin daha erişilebilir olacağını öngörüyoruz. Glütensiz ekmek, atıştırmalıklar ve donmuş pizza gibi geniş ürün gamına sahip ‘Sinangil-Gluten Yok’ markamız ile hiç vakit kaybetmeden daha fazla market rafında yerimizi almak için çalışmalarımızı hızlandırdık” dedi. 

Çölyak Vakfı’nın Ticaret Bakanlığı ile yaptığı görüşmelerin olumlu sonuçlanmasıyla birlikte, zincir marketlerde tıbbi beslenme tedavisi gerektiren hastalıklara yönelik gıda ürünü satışı zorunlu hale geldi. Resmi Gazete’de yayınlanan yönetmeliğin ardından zincir marketler, glütensiz ürünler başta olmak üzere, ihtiyaca yönelik özel reyonlar açarak önemli bir eksiğin karşılanmasına katkı sunacak. Çölyak hastalarını ve glüten intoleransına sahip kişileri da yakından ilgilendiren kararla birlikte glütensiz un, ekmek ve atıştırmalık çeşitleri artık daha çok sayıda tüketiciye ulaşabilecek. 

ÇÖLYAK HASTALARI VE GLÜTENSİZ BESLENMEYİ TERCİH EDENLER İÇİN ÖNEMLİ GELİŞME” 

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Eksim Holding Gıda Grubu Başkanı ve Eksun Gıda Genel Müdürü Ahmet Demir, Çölyak Vakfı’nın yaptığı görüşmeler neticesinde ortaya çıkan yeni yönetmeliği memnuniyetle karşıladıklarını ifade ederek, “Bu karar, çölyak hastaları ve glütensiz beslenmeyi tercih edenler için önemli bir gelişme. Böylece glütensiz ürünlerin daha erişilebilir olacağını öngörüyoruz” dedi. Sinangil markası altında Türkiye’nin ilk paketli glütensiz ununu ürettiklerini dile getiren Demir, “Tüketici ihtiyaçlarını göz önünde bulunduran insan odaklı bir adım atmıştık. Daha sonra Çölyak Vakfı ve çölyak dernekleri ile iş birliği halinde ürün geliştirme sürecini yürüttüğümüz ‘Sinangil-Gluten Yok’ markamızı tüketiciyle buluşturduk. Bugün glütensiz un pazarında açık ara lideriz. Söz konusu pazarda ‘Sinangil-Gluten Yok’ markamız ile hiç vakit kaybetmeden daha fazla rafta yerimizi almak için çalışmalarımızı hızlandırdık. Bu değerli kararı alan Ticaret Bakanlığı’mıza ve yürüttüğü temaslarla sürece katkıda bulunan Çölyak Vakfı’na teşekkür ediyorum” açıklamasını yaptı. 

“GLÜTENSİZ ÜRÜNE ERİŞİMİN ÖNÜNÜ AÇAN BU YÖNETMELİK HEPİMİZİ MEMNUN ETTİ” 

Çölyak Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Elif Bal Beşikçi ise “Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürü Sayın Adem Başar ve Perakende Ticaret Dairesi Başkanı Sayın Burak Kaplan ile yaptığımız görüşmelerde, büyük zincir marketlerde glütensiz reyon olmadığını, bu marketlerde bir paket glütensiz ekmeğe dahi ulaşamadığımızı ve çölyak hastalarının ürünlere erişimdeki sıkıntılarını iletmiştik. Glütensiz ürüne erişimin önünü açan bu kıymetli yönetmeliğin Resmi Gazete’de duyurulması hepimizi memnun etti. Zincir marketlere yönelik alınan aksiyon ile birlikte çölyak hastalarının okullarda, hastanelerde, kamu ve özel kuruluşlar ile işletmelerde glütensiz ürünlere ulaşabilmesi adına çalışmalarımızı yoğunlaştırdık” değerlendirmesinde bulundu 

GLÜTENSİZ ÜRÜNLER ‘SİNANGİL-GLUTEN YOK’ MARKASI ALTINDA TOPLANDI 

Glütensiz ürünleri ile bilinen Sinangil-Gluten Yok, müşteri memnuniyetine verdiği önemle sektördeki liderliğini sürdürüyor. Markanın üreticisi Eksun Gıda’nın AR-GE merkezinde titizlikle geliştirilip pazara sunduğu Sinangil-Gluten Yok çatısı altında, gıda sektöründe ilk defa tek kullanımlık kullanıcı dostu ambalajlara sahip, tazeliğini koruyan glütensiz ekmek ve atıştırmalık kategorilerinde ürünler yer alıyor. Sinangil-Gluten Yok bünyesinde ayrıca glütensiz un, karabuğdaylı glütensiz un, glütensiz un plus ve düşük proteinli nişastalı karışım ile birlikte Hindistan cevizli kurabiye, kuş üzümlü kurabiye, susamlı çörek otlu kurabiye, zerdeçallı kırmızı biberli kurabiye ve leblebi kurabiyesi gibi atıştırmalıklar bulunuyor. Marka, son olarak dondurulmuş glütensiz pizza ürününü, glütensiz beslenmeyi tercih edenlere özel bir alternatif olarak sundu. 

Ayrıca daha önce Sinangil ambalajı ile tüketiciyle buluşan glütensiz unlar, artık ‘Sinangil-Gluten Yok’ logolu ambalajlarda satışa sunulacak. Dolayısıyla un, ekmek ve atıştırmalıkları içeren tüm glütensiz ürünler tek bir marka altında toplanmış olacak. 

YENİ YÖNETMELİK NEYİ KAPSIYOR 

Türkiye gıda endüstrisi, Ticaret Bakanlığı’nın son yönetmeliği ile yeni bir döneme giriyor. Ticaret Bakanlığı'nın Resmi Gazete'de 14 Aralık 2023’te yayınladığı yönetmelikle 1 Ocak 2024 itibarıyla 200'den fazla şubesi olan market zincirlerine, 250 m² üzerindeki şubelerinde tıbbi beslenme gerektiren hastalara uygun ürünleri bulundurma zorunluluğu getirildi.

ADVERTORİAL YAYIN

Kaynak: anka