Özel Samandağ Deniz Hastanesi Kulak Burun Boğaz(KBB) Hastalıkları Uzmanı Op.  Dr. Battal Tahsin Somuk; dış kulak kanalı hakkında bilgi vererek, uyarıda bulundu. 
Alanında başarılara imza atan KBB Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Somuk, yapılan en büyük yanlışın kulak kanalını karıştırmak olduğunu belirtti.
Op. Dr. Somuk, konuyla ilgili açıklamasında “Kulak kanalı yaklaşık 2-3 cm boyutunda olup kıvrımlı bir yapıya sahiptir. İlk giriş kısmında kulak kanalımızın, kulak kıllarımız ve aynı zamanda bizim kulağımızı koruyan, salgıyı üreten salgı bezleri mevcuttur.                                    
Kulak kanalımızın pH değeri 5,5-6,5 üzerinde olup asidik bir pH değerine sahiptir. Bu pH bozulduğu zaman, bir takım dış kulak yolu enfeksiyonlara karşı karşıya kalırız. Halk arasında en büyük yanlış, kulak kanalımızın karıştırılmasıdır. Bu karıştırma kulak kanalımızın önünde bulunan, bizi enfeksiyonlardan koruyan salgının daha ileriye itilerek kulak kanalımızın tıkanmasına sebep olur. Aynı zamanda kulak kanalımız travmatize olarak enfeksiyonlara yatkınlığı artar. Herkese sağlıklı mutlu günler dilerim.” ifadelerine yer verdi.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı
 

Editör: TE Bilişim