Erdoğan’ın seçim öncesi "Mülakatlar kalkacak" vaadinin ardından, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, dün akşam TV'de katıldığı canlı yayında öğretmenler için mülakatların kalkmayacağını üstelik üçlü olarak devam edeceğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim öncesinde, "Mülakatı kaldıracağız" vaadine bulunmuştu. Ancak Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, tam tersi bir açıklama yaparak, "Öğretmenler, 3 kişiden oluşan bir jurinin karşında 45 dakikalık bir mülakata alınacak" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Depremden etkilenenler açısından baktığımızda 936 okulumuz ya yıkılmış ya ağır hasarlı ya da orta hasarlı olup gerekli tetkikleri yapım aşamasında, derslik olarak baktığımızda da 11 bin 728 dersliğimiz, yani 936 okulun açılımı bu. Şimdi burada ciddi tedbirler aldık." dedi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Adana'da Habertürk canlı yayınında yeni eğitim öğretim yılını değerlendirdi ve soruları yanıtladı. 

Bakan Tekin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim öncesi, "Kamuya işe alımları, görevin getirdiği zorunluluklar dışında mülakatı kaldırarak, gençlerimizin sınavlardaki başarı sıralamasına göre yapacağız" sözlerinin üzerine, atama bekleyen öğretmenler gündeme gelmişti.

Atama bekleyen öğretmenlerle ilgili soru üzerine Tekin, "mülakata devam edileceğini" duyurdu. Öğretmenlikte mülakatın kaldırılmayacağını ancak içeriğinin değişeceğini söyleyen Tekin, şunları kaydetti:

"Şuan üzerinde çalışıyoruz ama şöyle bir projeksiyonumuz var. Öğretmenler, 3 kişiden oluşan bir jurinin karşında 45 dakikalık bir mülakata alınacak. Bu mülakatta kendisine sorulan konuyla ilgili konuşması ve anlatması istenecek. Ayrıca bu 45 dakikalık süre içeriğinde öğretmen adayı yazılı bir beyan da verecek. Tüm bu süreç kamera ile kayıt altına alınacak. Bu sayede hem torpil iddialarını ortadan kaldırmayı hedefliyoruz hem de adayların üniversitede öğrendiklerini ne kadar özümsediklerini ölçmek istiyoruz" dedi.

Editör: Nesli