Samandağ Belediyesi Aralık ayı Meclis Toplantısı geçtiğimiz Cuma günü Belediye Başkanı Refik Eryılmaz Başkanlığında toplandı.
Belediye Hizmet Binasında gerçekleşen Meclis Toplantısında görüşülen üç gündem maddesinden;Bir önceki meclis tutanak özetinin görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.
Samandağ Belediyesi Hukuk İşleri Müdürlüğü Kuruluş, Görev, Yetki, Sorumluluk Çalışma Usul Ve Esaslarına ilişkin Yönetmelik'in 6 Maddesi 2. Fıkrasmın " Hukuk İşleri Müdürlüğüne görevlendirilecek veya vekaleten atanacak kişinin müdür olması veya müdürde aranacak şartları taşıması gerekir" şeklinde değiştirilmesi hususu görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. Belediye Meclisinin Ocak 2021’ de yapacağı toplantının 7 Ocak Cuma günü saat 15:00’da yapılması oy birliği ile kabul edildi.
Meclis toplantısında konuşan Belediye Başkanı Refik Eryılmaz “Şimdi arkadaşlar bu içme suyu şebekesinden dolayı iki yıldır yollarımızla ilgili bir sıkıntı yaşıyoruz. Tabi bu yolların  bir kısmını yaptık. Bir kısmını büyükşehir belediyesi, bir kısmını biz üstlendik. İyi bir aşamaya geldik ama hala yollarımızın önemli bir bölümünde sıkıntı yaşıyoruz. Şu anda ana yol eşildi. Bu, Mehmet Arslan caddesinden sonra Tünel Caddesi eşilecek. Bu Çevlik’e giden ana yol eşilecek. Kışın ortasıdayız, yani kışa giriyoruz doğrusu. Bu yolların bir an önce vatandaş mağdur edilmeden çözülmesi gerekiyor. Onarılması gerekiyor. Bizim bu alanda bir talebimiz var. Bununla ilgili kamu oyunda birileri sanki, işte büyükşehirle bir kavga yaşanıyormuş gibi bir görüntü ortaya koymaya çalışıyor, öyle bir şey asla söz konusu değil. Biz sadece yaşadığımız sıkıntıları bu konunun esas muhatapları ve sorumlularına iletmeye çalışıyoruz. Çünkü Samandağ’da bozuk olan yollardan halkımız bizi sorumlu tutuyor. Diyorlar ki biz sizi biliriz, bu ilçede yönetici olan sizsiniz. Biz sizi seçtik, kim eşmiş kim ypmak zorunda, ne zaman yapması gerekiyor bunu dikkate almıyor. Hep biz eleştiri alıyoruz. Ve bununla ilgili arkadaşlara ilettik. Aynı noktadayız. Bozuk olan yollarımızın, bozulan kazılan yollarımızın, bir an önce vatandaş mağdur edilmeden, daha fazla sıkıntı yaşamadan, çözülmesi gibi bir beklentimiz var. Başka bir talebimiz yok. Kimseyle bir sorunumuz, bir kavgamız yok. 
Bu belediye binasıyla ilgili, yani belediye binası dediğim, şu anda atıl durumda olan, kaba inşaatı bitmiş,  belediye binasıyla ilgili biz kamuoyuyla bu konuyu daha önce de konuştuk tartıştık, burada hatta toplantı yaptık. Oraya belediye binasının taşınması konusunda halkımızın bir itirazı olduğunu gördük. Yani, orası olmaz yeri çok uygun değil, daha uygun bir yerde, kırk iki mahallenin de daha rahat ulaşabileceği, ortaya yerde bir belediye binası yapılması konusunda bir talep geldi. Biz, Sayın Kaymakamımıza, sayın Valimize durumu izah ettik.
Belediye binamızın yerinin değerlendirilmesiyle alakalı, en son yaptığımız görüşmelerde Sayın Valimiz İçişleri Bakanımızı aradılar görüştük. Binayı alabileceklerini söylediler. Binanın değeri konusunda bir değerlendirme yapıyoruz. Bir tarafta onlar, bir tarafta biz binanın değerini tespit ediyoruz. Görüşmeler önemli bir noktaya geldi. Bina atıl durmda kalacağına bu binanın devlete karşılığı alınmak suretiyle devredilmesi ve Samandağ’ a modern, çağdaş bir hükümet binası kazandırılması konusunda önemli bir çalışma olacak.” dedi.
Samandağ’a yapılacak yeni belediye binası ile ilgili Samandağ’ın girişinde ortaklı bir arazinin ortaklık giderme çalışmalarının sürdüğünü belirten Başkan Eryılmaz, parseli alabilirlerse yeni Belediye binasını oraya yapmayı düşündüklerini ifade ederek, gelişmeleri daha sonra kamuoyuyla da paylaşacaklarını sözlerine ekledi.
Denizdeki parkın durumu ve kapalı spor salonu yanında bulunan alanda yapılacak park hakkında bilgi veren Eryılmaz, belediyenin asvalt çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi. 
Başkan Eryılmazın konuşmasının ardından söz alan Meclis Üyesi Sinem Kayıkçı “Türkiye’de insan hayatı dışındaki her şey şu an artık pahalandı. İnsanın yaşam kalitesi, yaşam standartları içindeki her şey şu anda tırmanışa geçti. 
Biliyorsunuz ki 3 Aralık Dünya Engelliler Günü olarak kabul edildiği için şu anda Türkiye’nin her yerinde bu anlamda çalışmalar var. 
 Bir noktaya değinmek istiyorum; Son süreçte yapılan parklar olsun yeni yapılan binalar olsun, hep kanuni gerekçelerde, engelli çıkış yerleri koyuluyor ama Samandağ gibi sadece Samandağ’ı kastetmiyorum, Hatay’ın şu an her yeri aynı durumda, Antakya dahil, bütün merkez noktalar da dahil olmak üzere, eğer engelli arkadaşlarımız oraya kadar yetişebilirlerse, o engelli noktasını aşıp o binalara girebiliyorlar. Fakat oraya kadar gitmeleri pek mümkün olmuyor. Çünkü ne yollarımız, ne de kaldırımlarımız onların yaşam kalityesini arttıracak bir şekilde düzenlenmemiş.” dedi. Kayıkçı, belediyeninde çağrısıyla ortak bir proje yapılarak engellilere özel bir kültür merkezi gibi bir yer yapılabileceğini ifade etti. Kayıkçı, Milleha sulak alanı ve sokak hayvanları ile ilgili sorunlara da değinerek, çözüm önerilerini sıraladı.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim