(GİRESUN)- Giresun Belediyesi’nin, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Avrupa Birliği (AB) hibeli Atık Su Arıtma Tesisi projesinin yapım çalışmaları hız kazandı. Başkan Fuat Köse, " Tesisimiz tamamlandığında plajımıza Mavi Bayrak almaya hak kazanacağız ve bu bayrağı da plajımıza gururla asacağız" diye konuştu.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin “Gençlik Festivali”nde vatandaşlar bir dizi etkinlikle buluştu  Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin “Gençlik Festivali”nde vatandaşlar bir dizi etkinlikle buluştu 

Önceki Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu döneminde hazırlanan ve AB’ye sunulan, kabul edilmesinin ardından başlanan projede son etaba girildi.

31 Mart Yerel Seçimleri'nde göreve seçilen Fuat Köse’nin talimatıyla hızlandırılan projede yapım çalışmaları devam ederken, Başkan Köse proje yürütücüleriyle yaptığı toplantıda tesisin son durumu hakkında bilgi aldı.

Proje yürütücüleri, tesisin eylül-ekim aylarında bitirilerek teslim edilmesinin öngörüldüğünü belirterek, hızlanan çalışmaların istenilen şekilde devam ettiğini açıkladı.

22 Milyon Euro bedelli Atık Su Arıtma Tesisi Projesi'nin maliyetin yüzde 77’si Avrupa Birliği, yüzde 9’u Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, yüzde 14’ü ise Giresun Belediyesi tarafından karşılanıyor.

Arıtma tesisi ve toplama sistemi olarak iki koldan yürütülen projede arıtma tesisi, elektriğini kendisi üretecek.

Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse ise projeyi yakından takip ettiklerini belirterek, “Şehrimizin belki de en büyük sorunu çözümleniyor. Bu Atık Su Arıtma Tesisi, kanalizasyon sorununu tümden ortadan kaldıracak ve temiz bir çevre gelişecek. Tesisimiz tamamlandığında plajımıza Mavi Bayrak almaya hak kazanacağız ve bu bayrağı da plajımıza gururla asacağız. Atık Su projesinin şehrimize ve bölgemize bir kez daha hayırlı olmasını temenni ediyorum ve projede çalışanlara kolaylıklar diliyorum” dedi.

Kaynak: anka