Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Ankara'da otelde Çalışma Ekonomisi Araştırma Topluluğu'nun '35'inci Yıl Programı'na katıldı.

Bilgin, "Biliyorsunuz ki bir ülkenin demokratik olup olmamasının sosyal bakımdan en önemli göstergesi özgür sendikacılıktır. Emeğin örgütlenme hakkının kullanılmasıdır, kullanılabiliyor olmasıdır ve devletin sermaye karşısında emeği korumasıdır. Sermaye teorik olarak güçlü bir yapıdır. Kendiliğinden güçlüdür. Fakat emek tek başına bireyseldir. Tek başına yalnızdır. Dolayısıyla onun korunmasını sağlayacak sosyal zemini gerçekleştirmek devletin görevidir. Demokratik devletin bir ölçüsü de budur" dedi.

Bilgin, asgari ücrete getirilen zamla ilgili de konuştuktan sonra "Biz emeği, çalışanlarımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz. Yani önümüzde Temmuz dönemi var. Çalışanlarımızla sadece kamu emeklileri ile kamu çalışanları ile değil, özel sektör emeklileri ile Bağkurlularla çeşitli konumda bulunan emekliler de dahil hepsini kapsayan, sadece enflasyon farkını değil onların sosyal konumlarını destekleyecek bir çalışmayı sürdürüyoruz. Yani temmuz ayında bütün çalışanların yüzünü güldürecek, hiç olmazsa enflasyona karşı 'Benim devletim benim yanımdadır' dedirtecek bir düzenlemeyi de Türkiye gerçekleştirecek durumdadır" dedi.

Bakan Bilgin, çıkışta gazetecilerin 'Asgari ücretliye ayrıca bir zam olacak mı?' sorusuna, "Konuşmamda her şeyi söyledim. Ayrıca bir açıklama yapmayacağım'' diye cevap verdi.

Editör: TE Bilişim