Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın memleketi Rize'deki tünellerin açılış töreninde açılış töreninde söylediği "Türkiye'nin değişik yerlerinden ne kadar sol varsa, komünist varsa, alıp buraya geliyorlar" şeklindeki ifadeleri İşkencedere Vadisi'nde yapımı devam eden taş ocağını protesto eden köylüleri rahatsız etti. Gece yarısı toplanan köylüler, Erdoğan'ın konvoyunun geçişi esnasında slogan attı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İyidere-İkizdere- Erzurum yolu ve tünellerinin açılış töreninde yaptığı konuşmada " Türkiye'nin değişik yerlerinden ne kadar sol varsa, komünist varsa, alıp buraya geliyorlar. Neymiş bizim önümüzü kesecekler. Siz bu milletin önünü kesemezsiniz. Kesemeyeceksiniz. Bu tesisleri yapacağız. Bu yolları yapacağız. Sizin gücünüz bunların önünü kesmeye yetmez" ifadelerini kullandı.

AKP Genel Başkanı, İkizdere'deki temasları sonrası dönüş yoluna çıktı. Yüzlerce arabayla Rize'ye dönmek için yola çıkan Erdoğan, İkizderelilerin protestosu ile karşılaştı. Direnişçilerin ''Biz halkız'' dediği ve '' Direne direne kazanacağız'' diye slogan attığı görüldü. 

Editör: TE Bilişim