SYKP’den Başkan Karaçay’a Ziyaret SYKP’den Başkan Karaçay’a Ziyaret

İlçemiz Yeni Mahalle Liman Caddesinde daha önce tarım arazisi olan yere kurulmaya başlanan plastik fabrikasına mahalle sakinleri tepki gösterdi.
Liman Caddesi sakinleri, nüfus yoğunluğunun ve de özellikle çocuk sayısının çok olduğu bölgede plastik fabrikası yapılmasını doğru bulmadıklarını belirterek basın açıklaması gerçekleştirdi.  
Geçtiğimiz cumartesi günü saat 17.00’da kurulumu yapılan plastik fabrikası önünde gerçekleştirilen basın açıklamasına Samandağ Çevre Koruma Derneği Başkanı Michel Atik, Yenimahalle muhtarı Behçet Deniz,  Atatürk Mahallesi Muhtarı Ali Daud ve bir çok vatandaş katıldı.
Basın açıklaması öncesi fabrika sahipleri toplanan kitleye müdahale ederek şiddet uyguladı emniyet güçlerinin araya girmesiyle olay yatıştı ve basın açıklaması gerçekleşti.
Basın açıklamasında, yetkilileri göreve davet ederek “Samandağ ilçesi Yeni Mahalle Liman Caddesi üzerinde mülkiyeti Mithat Deniz'e ait olan tarım arazisinde plastik fabrikası kurulmaktadır. Kurulmakta olan fabrikanın etrafında yoğun nüfus yaşamakta olup bu bölgede çocuk sayısı da oldukça fazladır. Söz konusu yerde evimiz olup ileriki zamanlarda bu plastik fabrikasının çevreye vereceği zararlar oldukça fazla olacaktır. Çevreye yayılacak pis kokular, mikrop ve atıklar bu bölgede çocuklarımızın sık sık hastalanmasına neden olacaktır
Kurulmakta olan fabrikanın ileriki aşamalarda, yer altı sularına, etrafına ve insan sağlığına zarar verme ihtimali vardır. Biz ve diğer komşular tarafından, fabrika yetkililerine defalarca bu inşaatın ve sürecin durdurulması için haber gönderilmesine rağmen insan sağlığını hiçe sayacak şekilde temel atılmış ve kurum işlemleri son hız devam etmektedir.
Mahallenin çoğunun olumsuz etkileyeceği bu fabrikada, fabrikanın kurucusu kendi kişisel çıkar ve kazancını, halkın sağlığından daha üstün tutarak fabrika yapımını devam ettirmesi nedeniyle ileri aşamada telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğacağından, zararın daha fazla artmaması için fabrikanın inşasının durdurulma, hususunda gereğinin yapılması ve önceki belediye yönetiminin ruhsat, onay verip vermediğini bilmediğimizden bu durumun usulüne göre denetlenmesini istiyoruz Bu sebepten yetkilileri göreve davet ediyoruz.” ifadelerine yer verdiler.
Foto-Haber: Neslihan Sağaltıcı
 

Editör: Nezahat Fırıncıoğulları