Samandağ Yeni Devlet Hastanesi geçtiğimiz Pazartesi günü hizmete girdi.  Hastanenin hizmete girmesinin hemen ardından ulaşımla ilgili sorun yaşadıklarını belirten vatandaşlar şikayetlerini dile getirmeye başladı.
Gerek mimarisi, gerek büyüklüğüyle çok güzel bir hastane yapıldığını belirten vatandaşlar, “Her şey düşünülmüş, çok güzel bir hastane olmuş da buraya nasıl gelip gideceğiz. 
Biz cahil aklımızla bu yolun olmadığını gördük de, koca koca okumuş etmiş mühendisler göremedi mi?” şeklinde şikayetlerini dile getirdiler.
Hastaneye giriş olarak belirlenen Samandağ - Antakya yolu üzerindeki girişinin çok dar olduğunu belirten vatandaşlar, “Kocaman bir otopark alanı yapılmış çok güzel yapılmış peki araçlar hastaneye gelmek için hangi yolu kullanacak. Bu kadar dar bir girişte hem arabasıyla hastaneye gelen, hastaneden dönen ve ya hayati tehlikesi olan vatandaşı taşıyan ambulans bu yolda karşılaşırsa  ambulansa nasıl yol verecek. Bu yolun bir an önce ışıklandırmasıyla, uyarı levhalarıyla geniş bir kavşak haline getirilmesi gerekiyor.” dediler.
Bazı vatandaşlar hastaneye toplu taşıma ile gelebildiklerini belirterek,  “Hastane ilçe merkezindeyken Samandağ’ın bütün mahallelerinden ve hatta Yayladağı Karaköse Mahallesinden hastalar toplu taşıma araçlarını kullanarak hastaneye geliyordu. Şimdi de bu şekilde toplu taşıma aracıyla gelecek vatandaş için tıpkı Antakya’da ki devlet hastanesindeki gibi ulaşım ağı hastane hesaba katılarak yeni bir güzergah oluşturulmalı.” diyerek taleplerini dile getirdiler. 
Samandağ merkezinde oturan bir vatandaş ise “Hastaneye gittim eve döneceğim.  Yolda “U” dönüşü yasak. Neredeyse Koyunoğlu’na vardım ancak arabamı Samandağ yönüne çevirebildim. Böyle bir şey olamaz, hastane yaptınız güzel, merkezde yeri zaten artık büyüyen Samandağ’ı ne konum olarak, ne de bina olarak kaldıramıyordu. Ama arkadaş buraya hastaneyi yapan büyüklerimizin aklına bu insanlar buraya nasıl gelip gidecek diye gelmedi mi? Yaptık oldu diye iş mi yapılır. Her şeyi tam olsun öyle açın demiyorum. Zamanla bazı eksiklikler görülür ve düzeltilir. Fakat hastaneye hasta insanlar gelecek, nasıl gelecek en azından bu düşünülseydi.”  ifadelerine yer verdi.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim