Haber: OKTAY YILDIRIM - Kamera: HAKAN KAYA

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) 9’ncu seçim dönemi ilk oturumuna katılan CHP’li belediye başkanları ANKA Haber Ajansı’na konuştu. Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel “İsrafı bitiren diğer taraftan da her anlamda vatandaşa hizmet götüren, kaynakları, vatandaşın ihtiyaçları doğrultusunda yönlendiren bir belediyecilik anlayışını İstanbul’un dört bir yanında sürdürmeye devam ediyor olacağız” derken; Bakırköy Belediye Başkanı Ayşegül Ovalıoğlu “Bakırköy için çok büyük planlarımız var” diye konuştu.

BAKAN FİDAN, RİYAD’DA FİLİSTİN KONULU TOPLANTIYA KATILDI BAKAN FİDAN, RİYAD’DA FİLİSTİN KONULU TOPLANTIYA KATILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumuna katılan CHP’li belediye başkanları, ANKA Haber Ajansı’na konuştu. Ataşeheri, Bakırköy, Eyüpsultan ve Kartal Belediye Başkanları, şu açıklamaları yaptı:

Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel: Bugün bizim için çok önemli bir gün. Büyükşehir'deyiz ve 2019’da seçmenlerimiz bize bir yetki vermişti, Büyükşehir'i yönetme yetkisi vermişti ama bize mecliste çoğunluğu vermemişti. Bugün İstanbul’un 26 belediyesi ile birlikte aynı zamanda 27’inci belediyenin Bahçelievler’in meclis çoğunluğu ile birlikte 186 arkadaşımızla, 185 meclis üyesi ve Ekrem başkanımızla birlikte 186 arkadaşımızla birlikte büyük bir çoğunlukla Büyükşehir Meclisi'ndeyiz. 5 yılın karnesi olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi sınıfı geçti, vatandaştan büyük bir tevecüh aldı. Sebebi milletin kaynaklarını millet için kullanan Ekrem İmamoğlu ve yönetim anlayışıydı. Bizim de yeni dönemde yapacak çok işimiz var. Sorumluluğumuzun farkındayız daha çok çalışmamız gerekiyor. Vatandaşa hizmet ederken en üst seviyede şeffaflıkla ve aynı zamanda iletişimle süreci yönetmemiz gerekiyor. Ataşehir için bu katılımcılığı ön plana çıkarmak istiyoruz. İsrafı bitiren diğer taraftan da her anlamda vatandaşa hizmet götüren kaynakları, vatandaşın ihtiyaçları doğrultusunda yönlendiren bir belediyecilik anlayışını İstanbul’un dört bir yanında sürdürmeye devam ediyor olacağız. Meclis deki gücümüzle hizmetlerimizde daha hızlı hayata geçirmek için bir fırsat olacak. Bizde Ataşehirimize İstanbul Büyükşehir Belediyemizle birlikte daha çok hizmet etme, daha çok birliktelik ve ortak çalışma yapma fırsatını da buluyor olacağız.

Bakırköy Belediye Başkanı Ayşegül Ovalıoğlu: Bakırköy için çok büyük planlarımız var. Kampanya döneminde insanlar bizim sözlerimize inandılar, güvendiler. Ve onları teker teker yerine getireceğiz. Ve bizi gururlandırdılar son derece iyi sonuçlar elde ettik. Bunun neticesinde de ilk gün itibariyle çalışmalara başladık. Bayram döneminde de çalışmaya devam ettik. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde de ilk meclis toplantımıza katılıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun

Eyüpsultan Belediye Başkanı Dr. Mithat Bülent Özmen: Heycanlıyız yeni bir dönem başlıyor İstanbul için. Bence çok güzel bir 5 yıl olacak hem Eyüpsultan’da hem Büyükşehir'de. Ekrem Başkanımızın da liderliğinde hem Eyüpsultan’a hem de İstanbul’a çok güzel hizmetler edeceğimizi ben hem farkındayım hem de bilincindeyim. Çok büyük mesuliyet ve sorumluluk olduğunun da farkında olarak tevazuyla, alçak gönüllülükle, hakkı hukuku adaleti gözeterek güzel bir belediyecilik, sosyal ve adaletli bir belediyecilik yapmak şiarımızdır. Bunu inşallah önümüzdeki 5 yılda İstanbul’a göstereceğiz

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel: Bugün İBB Meclisi'nin ilk günüydü, ilk oturum gerçekleşmiş oldu.  CHP adına meclis çoğunluğumuzun olduğu ilk meclisti uzun zaman sonra. Dolayısıyla bizim adımıza daha sakin, kendinden emin, iktidar sahibi onun ağırlığını taşıyan bir gün oldu, böyle bir meclis geçirdik. Hem Kartal’da hem İstanbul’da hem Türkiye’nin bir çok noktasında halkımız, komşularımız, vatandaşlarımız çok büyük sorumluluk yükledi üzerimize. Dolayısıyla o sorumluluğun bilinci ile İstanbul’daki hizmet kalitemizi arttıran, yaptığımız iyi işleri geliştiren, eksik kaldığımız yönlerimizi de hızla yenileyen ve iyileştiren bir anlayışla çalışmalarımıza hız katacağımız ilk meclisimizi tamamlamış olduk. Ben bu meclisin hem Kartal’a hem de İstanbul’a hayırlı olmasını diliyorum. İvmemizin artarak devam edeceğini İstanbul’daki iyileşmesi gereken sorunlarımıza hızlıca müdahale edip onları iyileştireceğimizin ilk meclisini yaparak gerçekleştirmiş olduk. Daha iyi günlere taşıyabilmek için daha fazla çalışacağımızın bilinciyle bugün meclis üyesi arkadaşlarımızla İBB Başkanımızla, İl Başkanımızla çalışmalarımızı tamamlayıp ilk meclisimizi bugün gerçekleştirdik.

 

 

 

Kaynak: anka