Samandağ’da Gençlik Yürüyüşü Samandağ’da Gençlik Yürüyüşü

Samandağ Belediyesi Yönetimi ve bir grup çalışan hakkında imar yolsuzluğu ve 2004 tarihinden önce yapılan yapılarla ilgili belgelerde rüşvet iddiasıyla soruşturma başlatıldı.
Sayıştay’ın yapmış olduğu denetimler sonucunda ortaya çıkan, imar yolsuzluğu ve rüşvet iddiaları ile ilgili Savcılık tarafından İçişleri Bakanlığından talep edilen soruşturma izni için onay verildi.
Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz ve belediyede görev yapan 23 kişi hakkında savcılık tarafından başlatılan soruşturmada yer alan ve Sayıştay Raporlarındaki bazı bulgulardan bir tanesi de “Nazım İmar Planı ve Uygulama İmar Planı Kesinleşmeden Belediye Tarafından imar Uygulaması Yapılması”
Sayıştay tarafından yapılan denetimler sonunda oluşturulan raporda konuyla ilgili şu ifadeler yer aldı:
“Nazım İmar Planı ve Uygulama İmar Planı Kesinleşmeden Belediye Tarafından imar Uygulaması Yapılması”  
1/ 5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı kesinleşmeden Belediyece ifraz, tevhit, imar durumu veya ruhsat verme şeklinde imar uygulamalarının yapıldığı görülmüştür. 
Söz konusu plana göre uygulama yapılması (ifraz, tevhit, imar durumu veya ruhsat verme) telafisi mümkün olmayacak zararlara sebebiyet oluşturabilecektir. Her ne kadar uygularma yapılacak alanlara itiraz gelmemiş olsa dahi yakınlarında bulunan bir parselde veya plan notlarında oluşabilecek bir değişiklik meydana gelmesi ve ya üst ölçek plan kararlarının değişmesi halinde itiraz edilmemiş bir parselin imar durumunu yapılaşma koşullarını veya ifraz-tevhid esaslarını değiştirebileceğinden 1/ 5000 ölçekli nazım imar planlarının kesinleşmeden, 1/1000 ölçekli uygulama imar planlannın kesinleştirilmemesi 1/1000 ölçekli uygulama imar planlan kesinleşmeden de uygulama yapılmaması gerekmektedir."
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı
 

Editör: Nezahat Fırıncıoğulları