(ZONGULDAK) - Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, kasım ayında meydana gelen fırtınada ağır zarar gören sahilde yapılan çalışmaları yerinde denetledi, ilçe halkının yaz aylarında sahilden en iyi şekilde yararlanabilmesi için çalışmaların devam edeceğini söyledi.

Başkan Posbıyık, ilgili teknik ekiple sahilde yapılan çalışmaları yerinde denetledi, son durum hakkında yetkililerden bilgi aldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’yle (İBB) ortaklaşa yürütülen ve 3 aşamaya ayrılan proje kapsamında Karadeniz Ereğli halkının eskisinden daha güzel bir sahile bir an önce kadar kavuşması için tüm birimlere çalışmaları artırma talimatı veren Başkan Posbıyık, sel ve fırtınada  zarar gören mezarlıklar ve plajlardaki eksikliklerin de giderilmesi için ilgili müdürlüklerden son durum hakkında bilgi aldı.

Posbıyık, incelemelerinin ardından şu değerlendirmeyi yaptı:

7. AYVALIK KÜÇÜKKÖY TEFERİC ŞENLİKLERİ, COŞKULU BAŞLADI 7. AYVALIK KÜÇÜKKÖY TEFERİC ŞENLİKLERİ, COŞKULU BAŞLADI

“Sahilde hasarlı alanların yaklaşık 4’de 3’ünü eski haline getirdik. Ancak karaya vuran geminin denizden çıkartılması zaman aldığı için bu bölgelerde biraz geciktik. İlgililer bilgi verdi, Oda son aşamaya geldi. Beton işleri bittikten sonra çimleme işlerine geçeceğiz. Bizim yaptığımız halkımızın yaz aylarında rahat bir şekilde dolaşabilmesi için Ereğli Belediyesi olarak bir çalışma yapıyoruz. İlerleyen zamanda İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden projelerimiz gelecek. Bazı bölgelere değişik versiyonlarda çalışmalar yapılacak. Eskisinden çok daha çağdaş hale gelecek. İBB ile ilişkilerimiz devam ediyor. Birlikte yaptığımız protokolün İBB Hukuk Komisyonu’ndan geçmesini bekliyoruz. Geçtikten sonra İBB ekipleriyle buraya gelecek. Bizim ondan evvel yaz aylarında vatandaşlarımızın mağdur olmaması için mevcudu eski haline getirmek için gayret ediyoruz. Hızlı bir şekilde çalışmaya devam.”


Kaynak: anka