Usta yazarlar ve birbirinden değerli kitapları Samandağlılarla buluşturacak Kitap Günlerinin 3. gününde de imza günleri, konferans, söyleşi ve dinletiler devam edecek.
19 Eylül Pazar Günü; Faik Bulut’un katılımıyla “Günümüzde Alevi Gerçeği ve Sorunları” konulu söyleşi Saat 16:00’ da, İsmail Tokalak ve Ramazan Kurtoğlu’ nun katılımıyla “Türkiye Tarımının Sorunları” konulu söyleşi Saat 18:00’ da, Haldun Açıksözlü ve Bekir Öztürk’ün katılımıyla saat 20:00’ da ut ve şiir dinletisi gerçekleştirilecek.
İsrail Hapishanelerinden Gazeteciliğe Uzanan Bir Yaşam: Faik Bulut
Gazeteci-yazar Faik Bulut 1950, Kars doğumlu. İlkokulu Oluklu köyünde, ortaokulu Kağızman ilçesinde bitirdi. Kars Alparslan Lisesi ve Rize Öğretmen Okulu mezunu. Yüksek öğrenimini, Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü Resim-İş Bölümünde tamamladı. 68 Kuşağı'ndan olan Yazar Faik Bulut 1972'de Suriye üzerinden Lübnan'daki Filistin Kurtuluş Örgütü kamplarına katıldı. İsrail askerlerinin bir operasyonuyla yaralı olarak ele geçirilip tutuklandı. İsrail'in FKÖ kampına yönelik 1973 operasyonu sırasında kampta bulunan ve aralarında Bora Gözen'in de bulunduğu 8 kişilik Aydınlıkçı grup operasyon sırasında öldürülürken beş kurşunla yaralandı ve sağ olarak ele geçirildi. MOSSAD tarafından 20 gün sorgulandıktan sonra İsrail yargı organları tarafından hapis cezasına çarptırıldı. 1980'e kadar ceza evinde kaldı. İsrail'de 7 yıl 2 ay tutuklu kaldı. 
Bulut, 1985 gazeteciliğe başlamış, çeşitli gazetelerde muhabir ve köşe yazarı olarak çalışmıştır. Arapça, Kürtçe, İngilizce, Farsça ve Fransızca bilmektedir. Türk, Arap, Batı medya kuruluşlarında siyasal analizler yapmaktadır.
1990 yılından itibaren İslam tarihi, İslamcı örgütler, Ortadoğu, Arap dünyası, Filistin ve Kürt sorunları üzerine birçok kitap kaleme aldı. 
Bulut’ un, kitapları arasında İslâmcı Örgütler, Filistin Rüyası - İsrail Zindanlarında 7 Yıl, İslâm'da Cinsel Büyüler, Ali'siz Alevilik (1998), İntifada Dersleri (çev. ve der. 1998), Horasan Kimin Yurdu, İslâm Komüncüleri (2 cilt), Ebu Müslim Horasani / Bir İhtilalcinin Hikâyesi, İslâm Ekonomisinin Eleştirisi, Yeşil Sermaye Nereye Gidiyor, Eşitlikçi Dervişan Cumhuriyetleri ve Hasan Sabbah Gerçeği,  Kod Adı : Hizbullah , Milliyetçilik Din ve Kadın Tartışmaları - 1, Kim Bu Fethullah Gülen?, Ortadoğu'nun Solan Renkleri, Kürt Dilinin Tarihçesi gibi eserler yer alıyor.
 

Editör: TE Bilişim