HBB’den Zarar Gören Mezar Taşları İçin Teknik Ekip Görevlendirildi HBB’den Zarar Gören Mezar Taşları İçin Teknik Ekip Görevlendirildi

Hatay Tabip Odası Başkanı Sevdar Yılmaz, Kuduz Riskine Karşı Alınacak Önlemleri Açıkladı.
Hatay Tabip Odası Başkanı Sevdar Yılmaz, Defne’de, bir köpekte kuduz tespit edilmesi üzerine alınan ve alınacak önlemler ile ilgili açıklamada bulundu.
Yılmaz, yaptığı açıklamada, “Defne’ye bağlı Meydancık ve Güneysöğüt mahalleleri altı aylığına karantinaya alındı. Mahallelerdeki hayvanlara kuduz aşısı yapılmaya, insanlara önleyici tedavi uygulanmaya başlandı.
Bugüne kadar kuduzlu hayvanın insanlara teması ya da saldırısı olmadı. Altı aylık karantina başladıancak önümüzdeki dönemlerde tekrar kuduz vakasıyla karşılaşılması durumunda sıfırdan altı aylık karantina başlayacak
Deprem döneminde de bu işler bu şekilde devam etti ve deprem sonrasında da böyle bir vakayla karşı karşıya kalmış olduk.
Karantina bölgesinde vahşi olan ya da olmayan her türlü hayvana temastan kaçınılması gerekiyor. Hastanelerle ve aşı merkezleri ile görüştük. Şu an aşı konusunda bir sıkıntı görünmüyor. Yaklaşık 2 bin tane aşı ve 3 bin tane de kuduz immünglobulin stoku var. Kuduz, aşıyla önlenebilir. Hayvan sağlığına dikkat edilse, hayvanlar yılda bir kere kuduza, diğer zoonotik ve önlenebilecek hastalıklara karşı aşılansalar, bu tür haberleri duymayacaktık. Böyle bir yılda, bu hastalıkların ortaya çıkıp insanların sağlığını da tehdit ediyor olması vahamet.
Her konteyner kentte nereden baksanız bin, iki bin kişi yaşıyor. Bunlar bitişik nizam, tuvaletleri ve kullandıkları su standartlara çok uygun değil. Bu risk, insanlar birbirinden uzaklaşana kadar, yani kendi evlerine, kalıcı konutlarına ulaşana kadar devam edecek” ifadelerine yer verdi. 
  Foto-Haber: Nezahat Fırıncıoğulları

Editör: Nezahat Fırıncıoğulları