İlçe Halk Kütüphanesi tarafından düzenlenen 58. Kütüphane Haftası açılış töreni "Kütüphanede Hayat Var" sloganıyla Samandağ Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.                                          
Düzenlenen açılış törenine; İlçe Kaymakamı Murat Kütük, İl Kültür Müdür Yardımcısı Celal Baz, İlçe Emniyet Müdürü Asuman Karacık, İlçe Milli Eğitim Müdürü Menderes Tunç, Hatay Cemil Meriç Kütüphane Müdür Yardımcısı Özlem Özkan, Sahil Güvenlik Komutanı Yüzbaşı Özgür Acar, Stajyer Kaymakam Berk Acar, Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Hasan Arslan, Kurum Müdürleri, Okul Müdürleri, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.
Sunumunu Kütüphane memuru Sevgi Karaca ve Samandağ Atatürk Ortaokulu Öğrencisi Irmak Abacı’nın yaptığı etkinlik Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Etkinliğin açılış konuşmasını Samandağ Halk Kütüphanesi sorumlusu Melisa Culha yaptı. Culha, konuşmasında ““Kütüphanede Hayat Var” Temalı 58. Kütüphane Haftası açılış programına hoş geldiniz. Biz, Samandağ ilçe halk kütüphanesi olarak pandemi sonrası yeniden buluşmanın sevinci içerisindeyiz. Geçirdiğimiz zor günlerden, hayatımızı evlerimize sığdırdığımız süreçten sonra sıra Hayat Kütüphaneye sığar, Kütüphanede Hayat Var teması ile kültür birikimimizi arttırmaya; eğitimin, sanatın, bilimin temeli olan kitapları ve kütüphanemizi tanıtmaya, geliştirmeye ve ilçemizin dört köşesinin bu birikimden faydalanması için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Sizleri kitapların büyülü ve sınırsız dünyasına davet ediyor, sizler için hazırladığımız programı sunmak üzere sözü Kütüphane memurumuz Sevgi Hanım ve kütüphanemizi en aktif kullanan ziyaretçilerimizden biri olan sevgili Irmak’a bırakıyorum. İyi Seyirler, kitap dolu günler dilerim.” İfadelerine yer verdi. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İl Kültür Müdür Yardımcısı Celal Baz yaptı. Baz, konuşmasında “Hayat ve kütüphane kavramının can bağını sizlere anlatmadan önce benim onlarla olan bağımdan sizlere birkaç kelime ile bahsedeyim. İnsanlar bana sorsa, bu hayatta en çok neyi sevdin? diye heyecan ile gözlerimin içi gülerek kitapları sevdim derim.
Kitabı hayatımdan hiç ayırmadım. Nereye gitti isem bana dost olsun diye muhakkak yanımda bir kitap götürdüm. İş yerimde, evde, yolculukta… Şimdi buradan yola çıkarak peki neden kütüphane ve kitaplarda hayat var? Aslında bizler yaşamayı kitaplardan öğreniyoruz. Nezaketi, sevgiyi, saygıyı, adabı, edebi, çevre duyarlılığı, çiçeği böceği sevmeyi, aklımızı kullanmayı, düşünmeyi. Hayatın bir takım kurallarını, hayatta başarılı olma yolu ve yöntemlerini, sınavlarda başarılı olma şartlarını. Hayatı çok fonksiyonlu bir araç gibi düşünürsek, kitaplar rehberimizdir. Bu öğretme ve öğrenme durumu yaşadığımız sürece devam eder. Kitaplar hayatın her döneminde hiçbir karşılık beklemeksizin sadakat ile öğreterek başarılı olmaya davet eder. Hayatın en iyi öğretmeni olan kitaplar kütüphanelerde. Siz değerli misafirleri hayatı en güzel, en başarılı, en mutlu bir biçimde yaşamaya, kütüphanelere davet ediyorum.” dedi. Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından, Sinevizyon gösterimi, “Doğa İçin Dans Et” grubunun dans gösterisi, Karagöz-Hacivat gölge oyunu gösterimi yapıldı. Daha sonra Erdoğan Marangozoğlu yönetiminde öğrenciler tarafından müzik dinletisi verildi. Etkinlik kütüphanede yetişkin, genç ve çocuk kategorilerinde en çok kitap okuyanlara hediyelerinin verilmesiyle devam etti. Yetişkin Kategorisinde en çok kitap okuyan Edip Kayıkçı’ ya ödülünü İl Kültür Müdür Yardımcısı Celal Baz, genç kategorisinde Yaren Çatalkaya’ya ödülünü İlçe Emniyet Müdürü Asuman Karacık, Çocuk kategorisinde Zeynep Tatlı’ ya ödülünü İlçe Kaymakamı Murat Kütük takdim etti. Bağış Kitaplarının okullara takdim edilmesiyle etkinlik sona erdi. 
58. Kütüphane Haftası dolayısıyla İlçe Halk Kütüphanesinde gerçekleştirilecek etkinlikler Cuma gününe kadar devam edecek.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim