(MERSİN)- Mersin Büyükşehir Belediyesi, farklı uygulamalarla yabancı dil alanında kendini geliştirmek isteyenlere eğitim fırsatı sunduğu dil kulübü 'Hello Mersin' ile akıcı ve özgüvenli iletişimin kapılarını aralıyor. Kulüpte 12 ayrı grupta toplam 316 öğrenci eğitim görüyor. Ücretsiz kulübe katılmak isteyen vatandaşlar, 'mercek.mersin.bel.tr' adresinden ya da Alo 185 hattından başvurularını yapabiliyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, dil alanında kendini geliştirmek isteyenlerin adresi olmaya devam ediyor.

Dil alanında kendini geliştirmek isteyen Mersinliler, drama, dil oyunları, sunumlar ve grup çalışması gibi birçok etkinlik ile hem eğlenip hem öğrenmeyi amaçlayan kulüpte buluşuyor.

Açıldığı günden bu yana çok keyifli bir kurs süreci geçirdiklerini belirten İngilizce Öğretmeni Başak Çelik, eğitimlerin 10 aydır sürdüğünü söyledi. Konuşma becerilerinin geliştirilmesi için dil oyunları, aktiviteler, drama, tiyatro gibi pek çok metodu kullandıklarını belirten Çelik, “Sıkıcı bir ders ortamından çok uzaktayız. O yüzden burada, katılımcıların daha hevesli bir şekilde dil öğrenmelerini geliştiriyoruz” dedi.

Kursların ücretsiz olduğunu vurgulayan Çelik, “Burada öğrencilerimizi daha özgüvenli kılarak, yabancı dili doğru ve akıcı konuşmalarını amaçlıyoruz. Dil öğrenmek isteyenlerin karşısında bir bariyer var ve biz bunların yıkılmasını istiyoruz. O yüzden bu imkanı sunuyoruz. Eğlenerek, gülerek, sohbet ederek, her hafta farklı konularda konuşarak, dünya gündeminden bahsederek dil ve konuşma becerilerini geliştiriyoruz” diye konuştu.

Balıkesir, ‘Arı Günü’ etkinliklerine ev sahipliği yaptı… Ahmet Akın: “Hedefimiz, Türkiye’de bir numara olmak” Balıkesir, ‘Arı Günü’ etkinliklerine ev sahipliği yaptı… Ahmet Akın: “Hedefimiz, Türkiye’de bir numara olmak”

 “İNSANLARA BİR ŞEYLER KATMAK BÜYÜK BİR MUTLULUK”

Kursa gelmek isteyenlere mülakat yaptıklarının altını çizen İngilizce ve Almanca Öğretmeni Figen Kundak, “Gelen öğrencilerimiz ya da yetişkinlerimiz, ‘Anlayabiliyorum, ama konuşamıyorum’ diyor. Biz onları özgüvenle yetiştirmeye çalışıyoruz. Sohbet ediyoruz, soru-cevap yapıyoruz, oyun etkinlikleri hazırlıyoruz ve daha birçok aktivite yapıyoruz. Kendilerini ders ortamında değil de daha çok sohbet ortamında hissediyorlar. Onlara bir şeyler katmak ayrıca bir mutluluk. Öğrencilerimizden istikrar istiyoruz, ki en önemli nokta bu” dedi.

'Hello Mersin' kursiyerleri ise aldıkları eğitimden duydukları memnuniyeti şu sözlerle dile getirdi:

-Senanur Döldöş:  “Burası İngilizce için çok iyi, bana çok şey şey kattı. Konuşurken çok özgüvenim yoktu, ama burada açılmaya başladım. Çünkü insanlarla konuşmam gerekiyor. Konuşma kulübü olduğu için de kendimi ifade etmem gelişti. Buraya geldikçe hem sosyalleşmiş oldum, hem de kendi kariyerime çok şey kattım.”

-Yusuf Erdal Akel: “Dünyaya açılmak isteyenlere, buraya gelmelerini tavsiye ediyorum. Güzel bir ortam var ve güzel dostluklar da geliştiriyoruz.” 

-Aral Akdoğan: “İnsanlarla konuşurken, İngilizce açısından çok iyi değildim. Buraya geldikçe ve her hafta arkadaşlarımla konuşa konuşa telaffuzumu daha rahat kullanabildim. Yeni kelimeler öğreniyor, sosyal etkinlikler yapıyor, oyunlar oynuyoruz. Bu sayede kelime hazinemiz de gelişiyor."

-Ceyhun Neşelioğlu: “Yetişkin grubunda olduğumuz için hafif bir çekingenlik oldu; ama buradaki hocalarımızın sıcak konuşması, güzel karşılamaları buraya daha çok gelmemi sağladı. Özellikle 30’lu 40’lı yaşlarda olup da gelmek isteyen tüm arkadaşlarımızı davet ediyorum."

Kaynak: anka